אליהו נזירי סיפור העלייה

רכב על סוס מגיל 7
בית הכנסת של הרב/מולא ניסן בן אליהו, רבה של קהילת יהודי אצפהאן
סיפור עלייה לארץ מאירן של אליהו נזירי מבורוג'רד

סיפור עלייתו של סבי אליהו נזירי, וחייו בפרס של פעם:

סבא שלי נולד בשנת 1942 הוא נולד בפרס כבן יחיד.

כאשר היה ילד שיחק במשחקים שונים ומגוונים קלאס, תופסת, מחבואים ועוד… הוא אמר שכאשר היה ילד המשחקים היו מהנים מאוד ומפעילים לא כמו המשחקים של היום ב X BOX ובטלפון ועם כל המכשירים שיש.

הוא התחיל לרכב על סוסים כאשר היה בן 7 ועם הסוס היה מתנייד לבית ספר או סתם. כאשר סיים את הבית ספר היהודי בהצטיינות הוריו קנו לו סוסה משלו שאותה היה מטפח דואג ומאכיל.

כאשר היה בן 16 עלה לארץ עם משפחתו מטעמי ציונות.

הוא סיפר שכאשר הגיע לא היה הרבה בארץ והם היו צריכים להתמודד עם קשיי היום יום בארץ ולאר זמן קצר אביו של סבי נפטר מהתקף לב בגיל צעיר יחסית והוא היה אמור לפרנס את הבית ומאז הפך להיות איש עבודה שדואג לפרנס את משפחתו.

לאחר  כמה שנים סבא שלי נישא לסבתי וכמה שנים אחרי הם הולידו את דודי ודודתי ואת אמי וחיו בבית קטן בחולון.

כאשר ילדיו גדלו החליט סבי לבנות בית בראשון לציון בית גדול חם ואוהב שמה כל המשפחה יכלו להיות.

גלעד: אני ובני דודי אוהבים מאוד את ביתם.

הזוית האישית

היה ממש כיף למדתי הרבה מסבי אני ידעתי על עברו אבל לא הרבה גם היה כיף לראיין אותו וגם העובדה שאתה יודע את החיים של אותו אדם ופתאום אתה מגלה הרבה יותר ממה שחשבת.

מחבואים
משחק ילדות