איך סבי הכיר את סבתי

סבא גדי וסבתא ג'ורג'ט בצעירותם
סבא גדי והנכדה שי
החוויה שבהיכרות

סבי עלה ארצה בשנת 1950 עם הוריו מכורדיסטן העיראקית. בארץ חי תקופה במעברה ולאחר מכן עבר למושב עם הוריו בעמק בית-שאן.

בשנת 1952הוריו ביחד עם סבי ואחותו התגוררו בעיירה בית-שאן שנהפכה לעיר. סבי הלך לגן בבית שאן בית ספר יסודי ותיכון. התיכון בתקופת סבי היה דו שנתי כלומר עד כתה י' והוריו של סבי וסבי רצו שהוא ימשיך ללמוד ויסיים תיכון ולימודים אקדמיים. בעזרת מחנכו, בשנת 1966, כשלמד בכתה י', סבי התחיל ללמוד בירושלים בתיכון "ליפשיץ" במסגרת פנימייה. במשך שנים אלא נולדו לסבי עוד 6 אחים ואחיות.

לאחותו הייתה חברה מאוד טובה שביקרה בביתם לעתים קרובות מאוד. וכך, בכל פעם שסבי חזר הביתה לחופשה מן הלימודים היא הייתה שם תמיד אותה חברה של אחותו שעם הזמן נרקמה ביניהם חברות. לימים, הפכה החברות לאהבה גדולה ביניהם. החברות נמשכה כ- 4 שנים בכתיבת מכתבים וכן במפגשים בזמן כל החופשות מבית הספר.

לאחר שסבי סיים את לימודיו במכללת "ליפשיץ" עם תעודת הוראה ותואר ראשון, חזר לבית שאן למשך 3 שנים כדי לקבל אישור הסמכה.

תמונות מהאלבום

תמונה 1

בשנת 1975 סבי הציע לסבתי נישואין. כמה ימים לפני החתונה, נערכה "חינה" בגינה של ההורים של סבי שהייתה גדולה. החינה הייתה מפוארת אליה הוזמנו כ- 300 איש בחינה הופיע אחת הלהקות "הכדיניות" בסגנון המרוקאי מכיוון שסבתי ממוצא מרוקאי עם הזמרים המובילים בתקופה ההיא כגון ריימונד אבקסיס ופטי ארמון ועוד. בחינה הוגשו המאכלים המיוחדים של עדות מרוקו והקינוחים הטובים ביותר כשהכל הוכן על ידי סבתא רבא שלי מצד האם. החינה נמשכה עד השעות הקטנות של הלילה ולא נשכחת עד עצם היום הזה.

לאחר שלושה ימים, בתאריך 25.8.75 נערכה החתונה "ברוב עם והדרת מלך", בחתונה הופיעה אחת הלהקות הכי טובות באותה התקופה שנקראה בשם "השגרירים".

בתאריך 8.1.76 נולדה לסבי וסבתי בתם הבכורה מיטל שהיא כמובן לימים אמי. בזמן הולדת הבת, השמחה הייתה גדולה עד השמיים, סבי וסבתי גידלו את ביתם באושר ובשמחה רבה, הרעיפו עליה חום ואהבה ופינוקים לרוב מצד כל המשפחה. חגגו לילדתם ימי הולדת מיוחדים, חוגים לרוב, טיולים בחיק הטבע בתי מלון וכדומה, לאחר שלוש שנים בתאריך 1.11.82 נולד לסבי וסבתי בן, מיותר לומר כמה שהשמחה הייתה רבה. חגגו לו ברית מילה והשם שניתן לבנם שהוא דודי הוא "בנימין" על שם אבא של סבי. הילדות הייתה מיוחדת ושמחה, האחים גדלו יחד בצורה יפה מכובדת ומשמחת אין מאושרים יותר מסבי וסבתי.

עם הזמן מיטל ובנימין גדלו . מיטל סיימה תיכון עם בגרות מלאה והתגייסה לצה"ל לחיל חימוש בתפקיד "נשקית" שבמסגרת שירותה הייתה אחראית על הנשקיות של היאחזויות  גדוד הנחל מהדרום ועד הצפון. בזמן שירותה הצבאי הכירה מיטל את משה שהיה גם השכן ועם הזמן נרקמה ביניהם חברות. לאחר סיום שירותם הצבאי, שניהם ירדו לטייל באילת. בין יתר הפעילויות יצאו לצלילה בריף ותוך כדי צלילה משה שהוא כבר החבר של מיטל הציע לה נישואים כשכתב על שלט "מיטל האם את תתחתני איתי".

הצעת הנישואים המקורית

תמונה 2

כמובן שהייתה הסכמה. נערכו ההכנות לחתונה ונערכה חתונה מדהימה בעפולה שכמובן הייתה שמחה גדולה בקרב סבי וסבתי שהגיעו לכך שהם משיאים את בתם הבכורה.

הוריי בחתונתם

תמונה 3

בסיום החתונה,  מיטל ובעלה משה עברו להתגורר בסמוך לנתניה בשכירות "בכפר מונש" ולאחר מכן בשכונת "עין התכלת" בנתניה. לאחר מספר שנים, רכשו בית ביישוב         "בת חפר". האהבה הגדולה הביאה לעולם את שובל.

שובל התינוקת

תמונה 4

הייתה שמחה וששון בקרב המשפחה וכמובן בקרב סבי וסבתי שאושרם הרקיע לשחקים. שובל הקטנה גדלה בפינוקים ובחיבוקים נישוקים ואהבה ללא גבולות מצד ההורים, הסבים והסבתות. ככל ששובל גדלה כך גדלה השמחה והאושר בקרב המשפחה הקרובה עד שהגיעה חגיגת בת המצווה שנחגגה "בבריכת קדם" בישוב עולש.

שובל ואני בבת המצווה

תמונה 5

אך עוד לפני כן, נולדה הפנינה השנייה ששמה שי מלשון "מתנה". לידת שי הייתה קשה לאמא אך שווה את המאמץ כי גדלה להם ילדה מקסימה וחכמה שעכשיו היא בעצמה חוגגת עוד מעט בת מצווה.

סבי ואני מתחילים את הקשר

סבא גדי: הייתה לי חוויה מרגשת לספר לנכדתי ולראות כיצד היא מתעניינת ונרגשת לשמע הסיפור.