איך זכינו בתעודת בגרות

תלמידות מתוקות שאוהבות לשמוע וללמוד
פעילות פתיחה קשר רב דורי
גאויה גדולה

שלום, שמי אליס בן חיים

אני מתגוררת במגדל העמק כבר יותר מ – 50 שנה. משפחתי היא בין משפחות המייסדים הראשונות של העיירה הצפונית.

מגדל העמק

"מִגְדַּל הָעֵמֶק היא עיר במחוז הצפון בישראל. העיר שוכנת על שלוחה דרומית-מערבית של הרי נצרת, כ-4 קילומטרים דרומית-מערבית לנצרת. השם "מגדל העמק" הוענק לה על ידי נשיא המדינה אז יצחק בן צבי… מגדל העמק נוסדה בשנת 1953 בקרבת הכפר הערבי הנטוש אל-מוג'ידל כמעברה, הפכה מאוחר יותר לעיירת פיתוח והוכרזה כעיר בשנת 1988. בעקבות גל העלייה של שנות ה-90 צמחה מגדל העמק והתווספו לה שכונות רבות בחלקה הצפוני". (ויקיפדיה)

כיכר הספרים במגדל העמק. בה נמצא הפסל "מילה בסלע" של האמן דני קדם. ברקע המרכז למוזיקה ולמחול על שם ד"ר ברנרד הלר

רציתי לספר על הלימודים שלי והשאיפה שלנו להתקדם ולהצליח.

מטעם ביה"ס היה לנו מבחן סקר כדי לקבל תעודה להמשך הלימודים. הביאו אותנו לבית מלון הייתה לנו מדריכה בשם טובה – זוהרה שושן. הגיעו בנות מכל מיני מקומות כדי לעבור את המבחן. כל ביה"ס שלח מורה עם קבוצה של בנות.

התרגשנו מאוד, הבוחנים נתנו לנו משימות שונות שהיו ברמה גבוהה למשל: תשבץ, שאלות בחשבון, שאלות בצרפתית  לצייר… ועוד הרבה משימות מאתגרות – כך בחנו אותנו. המבחן נמשך בערך 4 שעות.

נשארנו בבית מלון עד הערב וחזרנו הביתה. הייתי במתח כל הלילה מאוד רציתי להצליח ולזכות בתעודה והאמנתי שאני אקבל תשובה חיובית בזכות סבא שלי. בבוקר הלכנו לביה"ס לקבל תשובה וכל כך שמחתי שקראו בשמי ואמרו: "אברג'ל אליס אדמיז הצליחה!" קבלתי תעודה עם פירטו בכל המקצועות על: כלכלת בית, זמרה, ציור, מתמטיקה, צרפתית, וערבית. המשכתי ללמוד באותו ביה"ס עם מורות אחרות במשך שלוש שנים והיה לי מאוד כיף  ללמוד ולהצליח…

הזוית האישית

אליס: תלמידות מתוקות שאוהבות לשמוע וללמוד, תודה לתלמידות: טליה בן חיים, אפרת לוגסי , אוריה ארגו'אן, אביגיל טייב, חן ביטון

אדמיז
הצליחה