איך הכירו סבא וסבתא

בביקור בבית התפוצות
סבא גווידו והתלמידים בביקור בבית התפוצות
איך סבא וסבתא הכירו

אהבתו של סבא

האהבה הגדולה של סבא  גואוידו תמיד היתה לסבתא קטי. הם הכירו בשנת 1977 בועידה של בני עקיבא בירושלים. גווידו עלה ממילאנו שבאיטליה וסבתא קטי עלתה מפריז שבצרפת, שניהם היו בני 21. שניהם שאפו להקים בית בישראל ולתרום לחיזוקה של המדינה. הם התחתנו בשנת 1980 בבית כנסת בימין משה שבירושלים ונולדו להם שלושה ילדים: טליה, קרן ואיתן.

גווידו וקטי גרו כל חייהם בחיפה. סבתא קטי עזרה יום ולילה לאלפי יהודים מצרפת להיקלט בארץ. סבא גווידו היה בן מקימי התעשיה למיכשור רפואי בישראל.

הערכים המשותפים לקטי ולגווידו הם אכפתיות, מחוייבות לעם ישראל ולמדינת ישראל, מעורבות חברתית, כבוד להורים וכנות. על בסיס ערכים אלו נישאו והקימו משפחה בישראל. בזמנם הפנוי הם אוהבים לטייל.

הזוית האישית

גווידו השתתף בתכנית הקשר הרב דורי ותועד על ידי יובל, לביא, יועד, אורי ועילאי. התכנית נערכה בבית הספר יסודי שדה יעקב, התשע"ט.

פריז'ידר
מקרר

ימין משה
ימין משה היא שכונה ותיקה בירושלים בקרבת העיר העתיקה. השכונה הוקמה בשנת 1891 כחלק מהיציאה מן החומות, בצמוד לשכונת משכנות שאננים שהקים משה מונטיפיורי, ונקראת על שמו. (ויקיפדיה)

”אכפתיות, מחוייבות לעם ישראל ולמדינת ישראל, מעורבות חברתית, כבוד להורים וכנות“