אחרי השואה

יעקב והבנים בסב-יום במסגרת הפרויקט
יעקב בצעירותו
העליה לארץ ישראל

שמי יעקב סדק נולדתי בפולין ובשנת 1948החלטתי לעלות לארץ ישראל ולהשתתף במלחמת השחרור.

נסעתי לשגרירות בורשה וביקשתי שיעזרו לי לעלות לארץ ישראל. בשגרירות הקשיבו עד הסוף וביקשו תעודה מזהה, כשהגשתי את התעודה התברר להם שעדיין לא עברתי את גיל 18. משום שהייתי בן יחיד נתנו לי טפסים כדי להחתים את הורי. כשחזרתי הביתה ידעתי שהורי לא יסכימו לחתום,ולכן לא בקשתי מהם למלא את הטפסים. מכיוון שלא הגשתי את הטפסים לשגרירות נשארתי ללא רצוני בפולין. משנת 1948 עד שנת 1957 למדתי בבית ספר אורט טכנאות חשמל ואלקטרוניקה,ובשנת 1957 עליתי לארץ ביחד עם הורי.

בשנת 1957 גויסתי לחיל השריון ושירתי בצבא במשך שלושה חודשים בלבד, משום שטרם עלייתי שירתי בצבא פולין. לאחר השחרור עבדתי בכל מיני מקומות כטכנאי חשמל. אחד מהמקומות היה "צים ספנות". כשעבדתי ב"צים ספנות" העברנו משלוח של ברום (חומר המסוגל להמיס ברזל) לאנגליה, במהלך השיט התחילה סופה גדולה והברום שהיה מאוחסן בבקבוקים התחיל להישפך על הרצפה. הגלים הגדולים שטפו את הברום ואותי והנסיעה הייתה קשה ומסוכנת. לבסוף הים נרגע יצאנו מכלל סכנה והגענו לאנגליה בשלום.

בשנת 1963 התחתנתי עם אשתי אליס. כיום יש לי 6 נכדים ושתי בנות מקסימות.

יהב הלל ואורי:הפרויקט המשותף עם יעקב עניין אותנו מאוד. וגילינו שיש לו המון סיפורים מרתקים מהחיים.