אודות החיים של אודט זינו

גיא וסבתא אודט
סבתא אודט בחתונתה
סיפור החיים של אודט

סבתא שלי אודט, היא דמות מאד חשובה בחיי, ואני מעריך אותה מאד לא רק כסבתא, אלא כאדם.

אודט מחבובה זינו נולדה ב-20.1.1939, בעיר גרדיה  שבאלג'יר. לאודט יש 2 אחיות: רוזה ועליזה, ושלושה אחים: בבר, מוטי וז'ול.

הילדות באלג'יר

בביתה של סבתא נהגו לדבר צרפתית וערבית. סבתא מספרת שהדבר שהכי זכור לה מבית הוריה הם החוויות המשפחתיות ובמיוחד היא זוכרת את הארוחות של המשפחה המגובשת שהיא ומשפחתה נהגו לערוך כל שישי.

אודט הלכה לבית הספר באלג'יר ושם היא סיימה 10 שנות לימוד, כפי שהיה מקובל לגבי הבנות.

בביה"ס בגיל 12

אודט לא חגגה בת מצווה, כיוון שבאותה תקופה באלג'יר לא היה נהוג לחגוג לבנות בת מצווה. כאשר אודט היתה בת 12 היא הכירה את בעלה לעתיד באלג׳יר וכבר בגיל 14 הם התחתנו. לנו זה נראה מוזר, אבל כך היה נהוג ומקובל באותה תקופה אצל היהודים באלג'יר. לאחר שלוש שנים כאשר אודט הייתה בת 17 היא ובעלה ערכו חתונה בעיר גרדיה שבאלג'יר, החתונה נערכה במאהל גדול, מפואר ומיוחד שבו היה נהוג לערוך חתונות. את האוכל לחתונה היא ומשפחתה הכינו.

בחתונה

אודט ובעלה בחופשה בשוויץ

בשנת 1962 כשאודט בת 32, היא ומשפחתה עלו לישראל.

את העלייה עשו בטיסה ישירה מאלג׳יר לישראל ואודט מספרת שבמהלך הטיסה היא ומשפחתה היו מאוד נרגשים ולא יכלו לחכות להגיע לארץ. אודט ומשפחתה עלו לישראל מכיוון שהיו יהודים והיו ציונים מאוד.

החלום של אודט היה להקים משפחה  גדולה במדינת ישראל. כשהגיעו לראשונה לארץ, הם גרו בדירה קטנה בת שלושה חדרים. לאחר מספר שנים, אודט ובעלה החליטו לעבור לגור באילת שהיופי והשקט של העיר מצאו חן בעיניהם.

אודט הצליחה להקים את המשפחה הגדולה שכל כך רצתה, ועליה חלמה. המשפחה של אודט היא משפחה גדולה מאוד, יש לה 5 ילדים, 24 נכדים ו-40 נינים.

גיא: סבתא שלי אודט, היא דמות מאד חשובה בחיי, ואני מעריך אותה מאד לא רק כסבתא, אלא כאדם.

גרדיה