אבי מורטון נולד בפילדלפיה בשנת 1922.

אני מתעד את סיפורי סבתא

הורי עשו לי מסיבה גדולה בבית שלנו.
בקיץ הזה 1983 הגעתי לביקור הארץ בפעם הראשונה עם קבוצה מבית הכנסת.
נסענו לכול רחבי הארץ והיה לי ממש כיף. הטיול היה בן שבועיים,שנתיים מאוחר יותר כשהייתי בת 15
חזרתי לארץ עם קבוצת נוער לחודש וחצי, נסענו לכול רחבי הארץ בילינו חודש של למידת עברית באולפן בכפר
גלים (ליד חיפה). אנחנו התחברנו עם נערים הישראלים שגרו בכפר. זו הייתה הקיץ הכי טוב בחיי. אחרי זה החלטתי לגור בארץ אבל לא ידעתי איך אני אעשה את זה.ב1989 קרה דבר עצוב מאוד במשפחתי, אהרון הבן הבחור של
אחותי הגדולה התנגב בקיבוץ יחיים. שם קרתה תאונה הוא נפל מהמבצר שם ומת. בקיץ הזה כול המשפחה שלי טסה לארץ כדי להתאבל אליו ביחד. פגשתי חברים טובים שלו מירושלים רחל וחנן רובינשטיין. הם הפכו לחברים טובים שלי ושמרתי איתם קשר טוב.    כאישה מבוגרת  ב1993 אחי הגדול דיוויד התחתן עם אישה ישראלית או שמה מלכה והחתונה הייתה בארץ בטירת הכרמל. טסתי לארץ וחביתי חינה וחתונה מרוקאיות.אחרי שסיימתי את התואר הראשון שלי בהיסטוריה ופילוסופיה. החלטתי ללמוד רפואה בארץ ורציתי להיות  פסיכיאטרית. הגעתי לטכניון.התקשרתי לחנן ורחל לספר להם את החדשות הטובות שלי. אמרתי לחנן: "אני באה לארץ ל4 שנים".
הוא אמר לי: "לא את באה לכול החיים". הוא צדק. בשנה הראשונה של הלמודים ברפואה פגשתי את בעלי לעתיד בחדר כושר בטכניון. תמיר כהן מראשון לציון למד הנדסת מכונות והיה גדול ממני בשנה וחצי. לתמיר הייתה משפחה מגובשת וחמה. אחרי שנתיים של קשר החלתנו להתחתן. החתונה הייתה ב1999  אני החלטתי סוף סוף להישאר בארץ ועשיתי עליה רשמית בשנת 2000 .

בית כנסת רפורמי
בית כנסת של זרם ביהדות (נפוץ בארצות הברית)