צירוף המקרים של סבתא לידה

אני וסבתא שלי כשהייתי בגן
החתונה של סבא וסבתא שלי
איך סבתא פגשה את סבא

קוראים לי לידה קפלן ואני אספר את הסיפור שלי ושל בעלי.

לפני חמישים שנה בערך, כשעוד חיינו בבלארוס, אני וחברתי טיילנו בעיר, וסבא שלך וחבר שלו היו במרפסת ומסתבר שהם הכירו אחד את השנייה. הם ירדו אלינו והמשיכו לטייל איתנו.

אני התחלתי ממש לחבב את סבא שלך והתחלנו לצאת. יצאנו בערך כשנתיים והחלטנו להתחתן. אני יודעת שזה די מוקדם להתחתן אחרי שנתיים, אך היינו מאוהבים עד השמיים.

בהתחלה הוריי לא הסכימו שאתחתן, הם טענו שאני הייתי קטנה מדי, אך אחרי חודשיים/שלושה הם השתכנעו ונתנו לנו את ברכתם לנישואים. החתונה הייתה קטנה מכיוון שהזמנו רק משפחה, חברים וקרובים. האולם היה ממש יפה ורחוק מהעיר וכולם התרגשו, אך אני הייתי מאוד לחוצה מכיוון שבזמן החתונה אני הייתי בהריון, בחודש חמישי.

אף אחד לא ידע שאני בהריון חוץ ממני ומבן הזוג. מההורים שלי הכי פחדתי, כי הם טענו שאני קטנה מדי לחתונה אז עכשיו גם הריון.

ניסיתי להחביא את היותי בהריון עם השמלה. כמובן שזה היה די קשה כי בכל זאת, בטן לא קטנה. כשנגמרה החתונה אמי גילתה זאת והיא כעסה וסיפרה גם לאבי, אך הם הבינו שאני צריכה את תמיכתם. הם התחילו לעזור לנו בכל מה שקשור להריון. אחרי ארבע חודשים נולדה לנו ילדה וקראנו לה גאלינה. היא הביאה הרבה שמחה ואהבה למשפחה, וכעבור מספר שנים נולד לנו ילד וקראנו לו אלכס. אחרי שגלינה סיימה את האוניברסיטה עלינו לישראל.

היום אני נשואה חמישים שנה באושר עם שני ילדים וחמישה נכדים.

לאדה: מאוד נהניתי לראיין את סבתא שלי כי הרגשתי שזה קירב בינינו.