זאב רוזנבלט מספר על העלייה ארצה

חתונת סבא וסבתא 1973
סבא זאב ברפת
מהשואה לארץ

בשנת 1943 בקיץ במלחמת העולם השנייה ברחנו מהאוקראינים ששיתפו פעולה עם הנאצים והתחבאנו בשדה של חיטה בטלוסטה. ב- 24 במרץ 1944, הצבא הרוסי (הצבא האדום) שיחרר אותי ואת אמי. לאחר ששחררו אותנו, נשארנו בעיירה טלוסטה (באוקראינה של היום) עוד שנתיים ובשנת 1946, כשהייתי בן 15, עברנו לפולין למשך חודש. בתום החודש, עברנו לגרמניה בהגירה לא חוקית.

אני למדתי בנייה ואמי עבדה בתור טבחית בשדה התעופה פוכינג בגרמניה (באיפורט).

לפני העלייה ארצה היינו כמה חודשים בדייגנדורף. משם נסענו למרסי ברכבת ובמרסי עלינו באנייה "נגבה". ב- 9 במאי 1949, אחרי שישה ימי הפלגה הגענו לנמל חיפה. במשאית העבירו אותנו למחנה סנדלוקס לשבועיים ומשם עברנו לבית עולים ליד בית ליד. במשך תשעה חדשים גרנו באוהל. באותה התקופה למדתי בנאות, בכפר יונה.

בפברואר 1950 עברנו לגני יוחנן אמא ואני. התפרנסתי מבניית הבתים הראשונים במושב. באותם השנים חקלאים היו מתגייסים לצה"ל לשירות חלקי- עברנו אימונים והכשרה.

תמונה 2

בשנת 1956, עברנו לקדרון ברגל עם 4 פרות, 4 עגלות וסוס ועגלה ששם אני ואמי עבדנו כחקלאים. בשנת 1959, קניתי את הטרקטור הראשון שלי, בגלל שהייתי צריך לחרוש איתו בשדה.

בשנת 1973, חודש לפני מלחמת יום כיפור התחתנתי.

תמונה 3

בשנת 1974 קניתי את המכונית הראשונה שלי – פיאט 127, כי הייתי צריך לקחת את אשתי לעבודתה בבית החולים, בתור אחות.

משנת 1974, אחרי שהתחתנתי ועד 1976, בניתי בית לבד ונכנסנו הביתה בקיץ 1976.

תמונה 4

בני נולד בפברואר 1975 ולאחר מכן נולדה בתי בנובמבר 1976. באפריל 1979, קניתי את הטרקטור השני שאיתו נסעתי מחיפה עד לקדרון.

בשנת 1982 סגרתי את המשק והלכתי לעבוד בתנובה כמחסנאי.

ב- 22 באוגוסט 1993, קניתי את האוטו השני שלי.

בשנת 1995, יצאתי לפנסיה ומאז אני סבא במשרה מלאה.

בחרנו לצרף את שיר הפרטיזנים כי זה עושה עלי רושם טוב. הסבר השיר: זהו שיר הנותן תקווה, שאנחנו לא הולכים בדרך אחרונה שיהיה טוב.

קישור לסיפור: ריצת חיי

סבא זאב- התרשמתי שדור הראשון והדור השלישי מתחברים ביחד שיש בניהם שיתוף פעולה.