סבתא זמירה שחר

ביום הולדת שלי סבתא שלי חיבקה ונישקה
סבתא שלי עם הבובה שלה
סבתא למדה משפטים בגיל 50

סבתא שלי, זמירה שחר, נולדה ברומניה בשנת  1949. כיום היא בת 72. היא למדה בבית ספר יסודי בעיר הבירה בוקרסט, הלימודים כללו גם לימוד השפה הרוסית, היא הצטיינה בלימודים. היא עלתה לארץ בגיל 11 וחצי, ביוני 1961, באונייה של עולים מרומניה, היא, אימא שלה ואחיה הגיעו לקיבוץ ניצנים. באוגוסט באותה שנה היא חגגה בת מצווה יחד עם כל בני המצווה בקיבוץ.

בניצנים היא למדה עברית מאוד מהר וכבר בתחילת שנת הלימודים עזרה ולימדה עברית עוד ילדים חדשים שעלו מרומניה באותה שנה.

סבתא בילדותה

המשפחה של סבתא עברה לגור ברמת השרון. לאחר שלוש שנים היא התקבלה למגמה של מתמטיקה וביולוגיה, בתיכון ברמת השרון. לפני שהתחילה את התיכון נשלחה לקורס מכי"ם (מפקד כיתה) של הגדנ"ע (גדודי נוער), עם סיום התיכון סיימה בגרות.

בגיל 17 וחצי, לאחר סיום התיכון, התגייסה לצבא, הספיקה לעשות טירונות ואז בשנת 1967 פרצה מלחמת ששת הימים. כל החיילים החדשים גוייסו לחפור שוחות, מכיוון שבכל הארץ לא היו מספיק מקלטים. עם תום המלחמה סבתא שוחררה מהצבא.

חתונה

בשנה הראשונה ללימודי רפואה באיטליה היא פגשה את סבא שלי (יהושע), שלמד שנה אחרונה וטרינריה. הם הזמינו את ההורים שלהם והתחתנו בבית הכנסת הגדול במילנו. ולאחר מכן נסעו לטיול – ירח דבש בכל אירופה. בשנה שלאחר מכן, 31.1.1971, נולדה דודתי איילת. עם פרוץ מלחמת יום כיפור סבא שלי (יהושע) טס לישראל כדי להתנדב ולעזור במלחמה וסבתא שלי (זמירה) לקחה את איילת וחזרה ארצה. בשנת 1974 נולדה דודתי (קרן). סבתא נרשמה ללימודי כלכלה ומינהל עסקים. בשנת 1976 נולד אבי (אסא) שעכשיו אני קורא לו אסי, הוא נולד ביום 13 ביוני.

עבודה

לאחר שסבתא סיימה כלכלה ומנהל עסקים, היא התקבלה כמנהלת סניפים בבנק הפועלים. היא ניהלה מספר סניפים ברחבי הארץ במשך 20 שנה. בגיל 50 סבתא הלכה ללמוד משפטים – תואר ראשון ותואר שני, והתקבלה כיועצת משפטית בבנק אחר, בו עבדה עוד עשר שנים. כיום סבתא עובדת כעורכת דין עצמאית במשרדה שבבית.

רגע קטן מהעלייה לארץ

בזמן שהמשפחה הפליגה באונייה לכיוון נמל חיפה, הם עברו במייצרי גיברלטר. האונייה הטלטלה וסבתא חלתה במחלת ים. רב החובל של האונייה הציע לה סורבה לימון וזה מאוד עזר, היא הפסיקה להקיא.

הזוית האישית

אורי: אני חושב שסבתא שלי עברה דברים מצחיקים, כמו מחלת הים ודברים קשים כמו לעבוד בחמש עבודות ולנסוע מהונגריה עד אנגליה ועד לחיפה. גם שמתי לב שסבתא שלי בערך נולדה בזמן של המדינה: היא נולדה שנה אחרי שהמדינה הוקמה, סבתא נולדה בשנת  1949 והמדינה הוקמה בשנת 1948. אני מרגיש שאני יודע עכשיו יותר על סבתא שלי, מקווה שנהניתם.

ייעוץ משפטי
ייעוץ להתנהלות נכונה ביחס ללשון החוק היבש והפסיקה העדכנית במדינה נתונה. במדינות מסוימות, היחידים שזכאים להעניק ייעוץ משפטי באופן פורמלי (כלומר על פי חוק ובאופן מכוון) הם עורכי דין שהורשו לעסוק בעריכת דין במדינה הנתונה. במדינות אחרות, דוגמת הולנד, גם משפטנים בעלי הסמכה ייעוצית מתאימה ראויים להעניק אותו בתחום המשפטי הספציפי בו קיבלו הסמכה ייעוצית. כל הרשאי לתת ייעוץ משפטי פורמלי נקרא יועץ משפטי. (ויקיפדיה)

”עבודה מפתחת אותך ונותנת לך משהו טוב“