העלייה של סבא שלמה טירם לארץ ישראל

סבא שלמה ואני בבת המצווה שלי
סבא שלמה בגיל 18
החיים לאחר העלייה לארץ ישראל

סבא שלי שלמה טירם נולד ב 1945באלכסנדריה, במצרים.

אלכסנדריה היא עיר נמל גדולה במצרים, השנייה בגודלה בערי המדינה, ובעלת היסטוריה עתיקה. היא שוכנת על חוף הים התיכון, סמוך לשפך הזרוע המערבית של דלתת הנילוס, וכ-208 ק"מ צפון-מערבית מקהיר. נכון לשנת 2018, אוכלוסייתה של אלכסנדריה מונה 5.2 מיליון תושבים. ויקיפדיה

ב1951 לפני 65 שנים סבא שלי עלה לארץ ישראל.

לפני שעלה לארץ הכל היה שונה, הוא נולד במצרים, בעיר אלכסנדריה והיו לו שתי אחיות ואח אחד, סבי גר שם עד גיל תשע  ועלה לארץ ישראל יחד עם הוריו ושתי אחיותיו, מפני שאח שלו נפטר עוד במצרים.

בתקופה שסבא שלי ומשפחתו עלו לארץ, הייתה רדיפת יהודים במצריים, אך בשיתוף עם הסוכנות היהודים ובמאמצים רבים, נתנו להם אישור יציאה. הם שטו באוניה עד איטליה, ומאיטליה הם טסו ועלו לארץ ישראל.

הם הגיעו לארץ כשסבי היה בן עשר, והתגוררו במעברת קסטינה בקריית מלאכי. מעברת קסטינה הייתה מעברה גדולה בשפלת יהודה כ-10 קילומטרים דרומית לגדרה. המעברה הוקמה בשנת 1950 על שטחו של "מחנה קסטינה", מחנה צבאי בריטי שהוקם בסמוך לכפר הערבי קסטינה. מעברת קסטינה הייתה הבסיס להקמת היישוב קריית מלאכי במקום בשנת 1951. ויקיפדיה

לאחר כשנתיים בארץ, סבא שלי עבר להתגורר בקיבוץ באזור עמק חפר, כדי להקל על הוריו אשר התגוררו בקריית מלאכי. במהלך השנים הוא עבד בחקלאות: ברפת, בדיר ובשדות.

את בר המצווה שלו חגג בקיבוץ, ללא הוריו ובני משפחתו. מבר המצווה אין לו חוויות מיוחדות.

סבא שלמה בן 76, נשוי לסבתא דורית, ויש עוד שמונה נכדים חוץ ממני, שאוהבים אותו ותומכים בו.

אין כמו האהבה של סבא אלנו ולהפך.

הזווית האישית

תהל: לעבוד עם סבא היה מאוד כיף ומצחיק לעבוד עם סבא. כל חוויה שלי עם סבא תמיד הייתה מרגשת, מעניינת, מאתגרת ומשמחת, ואני מרגישה שעשיית העבודה המשותפת. קירבה ביננו יותר, וזכיתי לשמוע ולהכיר את סיפור חייו.

עמק חפר
מוֹעָצָה אֲזוֹרִית עֵמֶק חֵפֶר היא מועצה אזורית השוכנת במישור החוף שלאורך הים התיכון, בחלקו הצפוני של אזור השרון, בין הערים חדרה בצפון ונתניה בדרום. המועצה הוקמה בשנת 1940 וכיום יש בה 41 יישובים והיא משתרעת על כ-130,000 דונם. ויקיפדיה

ציטוטים

”סבי עבד כנהג משאית במפעלי "גרנות" שבעמק חפר, ולאחר כשלושים שנה כנהג משאית, פנה לעבוד כנהג אוטובוס, עבודה בה הוא עובד עד היום.“