מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

דּוּרָה
(ידועה גם כסוֹרגוּם, משמה הלטיני Sorghum) היא סוג במשפחת הדגן שמגוון ממיניו וזניו משמשים למאכל אדם ובהמה. זרעיו של המין המתורבת, הם הדגן החמישי בחשיבותו בעולם אחרי החיטה, האורז, התירס והשעורה. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה שלנו מתימן
דאבו
לחם מיוחד לשבתות וחגים, חתונות וטקסים. דומה לחלה, טעמו מתקתק וצורתו כעוגה. מכינים אותו מקמח טף, חיטה או סולת. ניתן גם להכינו כחטיפים דמויי לחמניות עגולות קטנות.
מתוך: קליטת משפחה אתיופית – סיפור התנדבות