מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

בֵּית הַגַּדִּי
הוא מושב דתי בנגב הצפון־מערבי, מזרחית לעיר נתיבות. היישוב נוסד בח' בכסלו ה'תש"י 29 בנובמבר 1949). שייך למועצה אזורית שדות נגב (
מתוך: ממרוקו לעיירה נתיבות עזתה
בֵּית הַלֵּוִי
בֵּית הַלֵּוִי הוא מושב עובדים בעמק חפר, מצידו המזרחי של כביש 4, בסמוך למרכז האקדמי רופין ובניין המועצה האזורית עמק חפר (אליה הוא משתייך). המושב הוקם על ידי עולים מארצות הבלקן (בעיקר בולגריה ויוגוסלביה) בשנת 1945 כמושב שיתופי ונקרא על שמו של המשורר רבי יהודה הלוי. ענפי החקלאות העיקרים הוא פרדסים, מטעים וחממות פרחים אך ישנם גם לולי תרנגולי הודו ורפת. (ויקיפדיה)
מתוך: תעשו מה שאתם אוהבים לעשות – נחמה רוזנפלד
בֵּית לֶחֶם הַגְּלִילִית
מושב עובדים בשוליים הצפוניים של עמק יזרעאל, כ-6 ק"מ מזרחית לקריית טבעון, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל. (ויקיפדיה)
מתוך: אנחנו שנינו מאותו הכפר
בֵּית נְכוֹת
(נטיות ר׳ בָּתֵּי נְכוֹת) מוזיאון; מקום שאוספים בו יצירות אמנות, או מוצרים, או עתיקות לשם הצגתם לקהל. (מילוג)
מתוך: מג'רבה לארץ ישראל
בֵּית שְׁאָן
בֵּית שְׁאָן היא עיר במחוז הצפון בישראל, בעמק בית שאן, ממזרח לעמק יזרעאל, ממוקמת על כביש 90 כ-25 קילומטר מדרום לים כנרת. בית שאן נודעה בימי הביניים כמקום עם קרקע דשנה ופוריה, שבה שדות אורז וקני סוכר, מטעי תמרים, כרמי זית וכרמי גפן. בתלמוד הבבלי אמר עליה ריש לקיש: "גן עדן... אם בארץ ישראל הוא בית שאן פתחו", והסביר רש"י: "שפירותיו מתוקין מכל ארץ ישראל". (ויקיפדיה)
מתוך: מילים של אהבה – סמואל נחמיאס
בֵּית שְׁעָרִים
בֵּית שְׁעָרִים הוא מושב במועצה האזורית עמק יזרעאל, ליד רמת ישי ומדרום מזרח לחיפה. המושב נוסד בשנת 1936 על ידי עולים מיוגוסלביה ומזרח אירופה.
מתוך: ילדות בשכונת בית שעריים
בֵּית-חָנָן
בֵּית-חָנָן הוא מושב במישור החוף הדרומי, בצד כביש 42 (המחבר בין ראשון-לציון ליבנה ואשדוד), כשני ק"מ ממערב לנס-ציונה. משתייך לתנועת המושבים ולמועצה אזורית גן-רוה. בתחום המושב נחשפה רצפת פסיפס עם כתובת ביוונית. ממערב למושב שמורת טבע בשטח של 35 דונמים ובה ריכוז של פרחי אירוס הארגמן.
מתוך: משפחת כהן במושב בית חנן
בֵּלָארוּס
בֵּלָארוּס (בבלארוסית וברוסית: ?????????, ברוסית גם: ???????????) היא מדינה ללא מוצא לים הגובלת ברוסיה ממזרח, באוקראינה מדרום, בפולין ממערב ובליטא ולטביה מצפון. הייתה שייכת לברית המועצות, ולאחר התפרקות ברית המועצות הפכה למדינה עצמאית. מאז 1996 קשורה בלארוס עם הפדרציה הרוסית בסדרת אמנות ליצירת ישות הקרויה האיחוד של רוסיה ובלארוס, כצעד לקראת איחוד אפשרי בין שתי המדינות.
מתוך: לנינגרד הייתה במצור ובהפגזות קשות
בֵּנְגָֿאזִי
בֵּנְגָֿאזִי היא העיר השנייה בגודלה בלוב והגדולה בחבל קירנאיקה שבמזרח המדינה. העיר יושבת על רצועת אדמה בין הים התיכון ובין שני מקווי מים עומדים, ובה שני חלקים: הרובע הערבי והרובע המודרני.
מתוך: בת בכורה – אמא קטנה
בֵּנְגָֿאזִי
בֵּנְגָֿאזִי היא העיר השנייה בגודלה בלוב והגדולה בחבל קירנאיקה שבמזרח המדינה. העיר יושבת על רצועת אדמה בין הים התיכון ובין שני מקווי מים עומדים, ובה שני חלקים: הרובע הערבי והרובע המודרני. נכון ל-2006, מתגוררים בה כ-670 אלף בני אדם. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סבתא מרים קרא אטיה
בֵּנְגָֿאזִי
בֵּנְגָֿאזִי (ערבית: ?????? - בִּנְעָ'אזִי) היא העיר השנייה בגודלה בלוב והגדולה בחבל קירנאיקה שבמזרח המדינה. העיר יושבת על רצועת אדמה בין הים התיכון ובין שני מקווי מים עומדים, לעיר שני חלקים: הרובע הערבי והרובע המודרני.
מתוך: איזהו עשיר השמח בחלקו
בֵּנְגָֿאזִי
בֵּנְגָֿאזִי היא העיר השנייה בגודלה בלוב והגדולה בחבל קירנאיקה שבמזרח המדינה. העיר יושבת על רצועת אדמה בין הים התיכון ובין שני מקווי מים עומדים, ובה שני חלקים: הרובע הערבי והרובע המודרני. נכון ל-2006, מתגוררים בה כ-670 אלף בני אדם.
מתוך: ילדות כואבת במעברה
בֵּנְגָֿאזִי
בֵּנְגָֿאזִי היא העיר השנייה בגודלה בלוב והגדולה בחבל קירנאיקה שבמזרח המדינה. העיר ממוקמת על רצועת קרקע בין הים התיכון ובין שני מקווי מים עומדים, ויש בה שני חלקים: הרובע הערבי והרובע המודרני. (ויקיפדיה)
מתוך: הטבע הפראי בשנות ילדותי
בֵּנְגָֿאזִי
בֵּנְגָֿאזִי (בערבית: بنغازي - בִּנְעָ'אזִי) היא העיר השנייה בגודלה בלוב והגדולה בחבל קירנאיקה שבמזרח המדינה. העיר ממוקמת על רצועת קרקע בין הים התיכון ובין שני מקווי מים עומדים, ויש בה שני חלקים: הרובע הערבי והרובע המודרני. בעיר יש מספנה, שדה תעופה ובתי נופש. כמו כן בעיר מפעלים רבים, כגון בתי חרושת לעיבוד עורות, טחנות קמח, טקסטיל, שימורים, שמנים, לְבֵנִים וצמנט. (ויקיפדיה)
מתוך: כל אדם הוא סיפור – יעקב זוארץ
בֶּרגֶן-בֶּלזֶ
בֶּרגֶן-בֶּלזֶן (בגרמנית: Bergen-Belsen הנקרא לפעמים רק בלזן, היה מחנה ריכוז גרמני בתקופת גרמניה הנאצית. המחנה ממוקם בסקסוניה תחתית, מדרום-מערב לעיירה ברגן, ליד צלה.
מתוך: מסעה של מרילה מהחושך אל האור
בֶּרגֶן-בֶּלזֶן
בֶּרגֶן-בֶּלזֶן (מגרמנית: Bergen-Belsen, הנקרא לפעמים רק בלזן, היה מחנה ריכוז גרמני בתקופת גרמניה הנאצית. המחנה ממוקם בסקסוניה תחתית, מדרום-מערב לעיירה ברגן, ליד צלה.
מתוך: ילדות במחנה " ברגן בלזן"
בֶּרגֶן-בֶּלזֶן
בֶּרגֶן-בֶּלזֶן (מגרמנית: Bergen-Belsen, להאזנה (מידע · עזרה)), הנקרא לפעמים רק בלזן, היה מחנה ריכוז גרמני בתקופת גרמניה הנאצית. המחנה ממוקם בסקסוניה תחתית, מדרום-מערב לעיירה ברגן, ליד צלה.מחנה ברגן-בלזן הוקם כמחנה מעבר שיועד בעיקר להחזקת יהודים לצורך "תוכנית ההחלפה".
מתוך: חיים חדשים
בֶּרגֶן-בֶּלזֶן
בֶּרגֶן-בֶּלזֶן (בגרמנית: Bergen-Belsen ) הנקרא לפעמים רק בלזן, היה מחנה ריכוז גרמני בתקופת גרמניה הנאצית. המחנה ממוקם בסקסוניה תחתית, מדרום-מערב לעיירה ברגן, ליד צלה (ויקיפדיה).
מתוך: ילדותה של סבתא קלרה
בֶּרגֶן-בֶּלזֶן
בֶּרגֶן-בֶּלזֶן (בגרמנית: Bergen-Belsen (מידע · עזרה)), הנקרא לפעמים רק בלזן, היה מחנה ריכוז גרמני בתקופת גרמניה הנאצית. המחנה ממוקם בסקסוניה תחתית, מדרום-מערב לעיירה ברגן, ליד צלה (אנ'). ויקיפדיה
מתוך: סיפורה של סבתא אסתר קויפמן
בַּלפוּרְיָה
בַּלפוּרְיָה הוא מושב בעמק יזרעאל, 3 ק"מ צפונית לעפולה, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל
מתוך: סיפורה של משפחת סלצקי