1933 מתימן לישראל

ציפורה ואסף בקשר הרב דורי
תל אביב של היום
לצערי, למדתי רק תקופה קצרה של שנה וחצי
עלינו לארץ בשנת 1933.  גרנו בחדר בתל אביב ברחוב מקווה ישראל. היינו חמישה אחים. באיזשהו שלב עברנו לצפון תל אביב  וגרנו תחת חדרי מדרגות. סיפורנו חוזר על עצמו כמה וכמה פעמים: קנינו חלקת אדמה וההורים הקימו צריף.  שירותים היו בחוץ.
אמי הייתה מלאת ידע והיא הייתה אישה חרוצה. היא הייתה אופה לנו מאפים מתימן.
תמונה 1
התקופה הייתה קשה וכל בני המשפחה נאלצו לעבוד. ולא המשכנו ללמוד בבית הספר. למדתי רק שנה וחצי בבית הספר. אני הייתי האחות הכי קטנה.
בנוסף לכל הקשיים של הפרנסה, אמי נפצעה בתאונת דרכים, לא הייתה ברירה והוציאו אותי מבית ספרי כדי שאוכל לטפל בה, כך לצערי למדתי רק תקופה קצרה של שנה וחצי, מאז לא ידעתי מה זה בית ספר, לא חזרתי ללימודים שוב.
ההחלמה של אמי נמשכה זמן רב, אחרי כמה שנים, אמי הבריאה והתאוששה ואני שוב לא חזרתי ללמוד אלא הלכתי לעבוד, כדי לעזור בפרנסת המשפחה.  עבדתי במשק בית, זו הייתה עבודה פיזית קשה, גם בתור ילדים, כדי  להביא פרנסה הביתה.
התקופה הייתה תקופת המנדט  הבריטי, אז המחתרות  נלחמו נגד הבריטים. כשהבריטים עזבו את ארצנו התחילה מלחמת השחרור,  ובשנת ארבעים ושמונה סוף סוף מדינת ישראל קבלה את עצמאותה ויחד איתה את מלחמות על קיום ביתנו.

מחתרות
קבוצות לוחמות נגד השלטון הקיים