תקופת הילדות של סבתי שושנה בירושלים לפני קום המדינה

כיכר השבת שכונת גאולה - ירושלים
סבתא שושנה מספרת על ילדותה ובגרותה בשכונת גאולה בירושלים

נולדתי ב1925 בירושלים ברחוב גאולה . באותה תקופה הבריטים שלטו בארץ.

אני מספרת שברחובות היה עוצר , משעה מסוימת היה אסור לצאת החוצה לרחובות.

במשך היום , הבריטים רכבו באופניים והם נהגו להרכיב גם אותה באופניים ועוד בנות אחרות .

בירושלים היה מחנה שנקרא שלנר שם הבריטים שהו.  היחסים עם הערבים היו טובים . אני נהגתי לעשות קניות בעיר העתיקה אצל הערבים .אני זוכרת עד היום שבאותה תקופה בעיר העתיקה פחדה מתרנגולת חיה ובשביל שהיא לא תפחד אבא שלה קנה ונתן לה להחזיק תרנגולת  וכל הדרך היא פחדה מהתרנגולת.

אני למדתי  בבית ספר אליאנס כול מיני מקצועות אותם לימדו בעיקר בצרפתית , גם אנגלית ועברית .

באותה תקופה הבנים והבנות לא למדו ביחד אלא בתי ספר נפרדים.

בנוסף לא הייתה  טכנולוגיה מתקדמת ולכן  כשהם היו חוזרים מהבית ספר הם היו משחקים במשחקים, עושים עבודות יד כמו רקמה ויוצאים לטיולים . הטיול הכי גדול שהם נסעו היה לתל אביב .

אני גרה בבית גדול עם חצר פנימית שם גרו גם אחת האחיות של סבא שלי. בתקופת החופשים האחיות הצעירות של סבא שלי שגרו בתל אביב באו לבקר את אחותם בירושלים. הם גם היו חברות שלי .יום אחד החליטו לעשות הכרות בין סבתא שלי ואח שלהם שגר בתל אביב (שהוא סבא שלי) .היה סיפור לנסוע מירושלים לתל אביב בגלל העוצר ולכן ההתקשרות הייתה דרך מכתבים .לקח זמן רב עד שהמכתבים הגיעו ליעדם. לא כמו היום שיש  טכנולוגיה שהיא מהירה .

ביום החתונה שלי בירושלים היה עוצר. הדרכים היו חסומות והייתה בעיה לשוב לתל אביב. אחרי כמה ימים שהעוצר נגמר הם עברו לגור בתל אביב ביחד עם ההורים של סבא שלי ברחוב ירמיהו בתל אביב. החתונה הייתה בשנת 1945.

%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a9%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%92%d7%90%d7%95%d7%9c%d7%94-%d7%9b%d7%99%d7%9b%d7%a8-%d7%94%d7%a9%d7%91%d7%aa%d7%95%d7%99%d7%a8%d7%a7%d7%99%d7%a4%d7%93%d7%99%d7%94

בתקופה הזאת היו הפגזות מעל תל אביב והמטוסים רצו להפגיז את רידינג.  זה היה מאוד מסוכן כי הם יכלו לפגוע באספקת החשמל .סבא וסבתא שלי נהגו לעלות על גג  ביתם לראות את הפגזות המטוסים. כול ההפצצות נפלו לים. סבא ואני שלי לא פחדו. הם היו תמימים. רידינג היה קרוב לרחוב ירמיהו לבית שהם גרו ולכן זה היה מסוכן.

%d7%a8%d7%93%d7%99%d7%a0%d7%92-%d7%90%d7%96-1

רידינג 1948

מרוב ההפגזות סבא וסבתא שלי עם כול המשפחה עברו לגור בחנות בהרצליה.

בשנת 1948 סבתי זוכרת את הכרזת קום המדינה ואת השמחה והריקודים ברחובות. כולם התקבצו ליד הרדיו לשמוע את הכרזת המדינה באו"ם.

סבא ואני שלי גרו 7 שנים עם ההורים שלהם עד שעברו לדירה משלהם בפרופסור שור בתל אביב.

למדתי מסבתא על שכונת גאולה בירושלים בה גדלה.

עוצר
עוצר הוא הוראתו של גוף בעל סמכות על שטח מסוים אשר אוסרת על תנועת אנשים ברחובות. העוצר יכול לחול במשך שעות אחדות של היממה בלבד, או באופן רצוף. (ויקיפדיה)

”סבתי זוכרת את הכרזת קום המדינה ואת השמחה והריקודים ברחובות.“