תקופתי בצבא – סדין אדום

הסבא והנכד
אני עם המחלקה לפני המלחמה
מלחמת מפרץ סואץ

שמי שחק ישראל ונולדתי בתאריך 26.2.1948  משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדי אופיר שחק.   במפגשים סיפרתי לאופיר אירועים משמעותיים בחיי. בחרנו להעלות את סיפור מלחמת ששת הימים:

התגייסתי לצבא בשנת 1965 והתנדבתי לצנחנים אחרי קורס מכי"ם – קורס מפקדי כיתות וזומנתי לקורס קצינים.

במהלך קורס הקצינים החלה המתיחות לסגירת תעלת סואץ ומצרי טיראן. מצרי טיראן הם מצרי ים השוכנים בפתחו של מפרץ אילת ומקשרים בינו לבין ים סוף. בגדה המזרחית שלהם חצי האי ערב ובמערבית חופי חצי האי סיני שבמצרים.

הוציאו א משם את משקיפי האו"ם. בארץ החלה הכוננות, הממשלה והצבא נערכו וגייסו אנשים לקראת מה שהולך לקרות. פלוגותנו אשר הייתה במהלך קורס קצינים חולקה לשתי פלוגות: לפלוגת צנחנים ו לפלוגת רגליים. אנחנו צורפנו לפלוגת הצנחנים וירדנו לדרום לגבול מצריים.

חיכינו ליד הגבול כמעט שלוש שבועות ואז ביום שני התאריך ה-06.06.1967 קיבלנו את קוד המצב "סדין אדום".  זו הייתה מילת הקוד הנודעת בהיסטוריה של צה"ל "סדין אדום", שהשמעתה ברשת הקשר הצה"לית הייתה האות לתחילת המתקפה של כוחות הקרקע במלחמת ששת הימים.

סדין אדום – מלחמת ששת הימים -ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון

ב-5 ביוני 1967 בשעה 07:45 נשמעה ברשת הקשר הצבאית הסיסמה "סדין אדום", מלחמת ששת הימים החלה.

נכנסנו למלחמה ברצועת עזה. מעלינו מטוסים ואנחנו דוהרים על הזחלמים לכיוון מערב סיני ונלחמנו שם כל היום עד שהגענו למוצבי ליב רפיח. נשארנו שם בשביל מנוחה והתארגנות במהלך ההתארגנות קיבלנו את הידיעה שירושלים שוחררה ושכוחותינו עולים לרמת הגולן, חזרנו לזחלמים והמשכנו בלחימה עד קנטרה. שם בשבילינו נגמרה המלחמה.

שמי שחק ישראל ונולדתי בתאריך 26.2.1948  משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדי אופיר שחק.

האו"ם
האומות המאוחדות

מצרי טיראן
מצרי טיראן (בערבית: مضيق تيران) הם מצרי ים השוכנים בפתחו של מפרץ אילת ומקשרים בינו לבין ים סוף. בגדה המזרחית שלהם חצי האי ערב ובמערבית חופי חצי האי סיני שבמצרים.

”אפילו שאתה לא לומד אתה לומד“