אני ונכדי איתי במהלך התוכנית
אני בכיתתי
סיפור החיים שלי, מוטי גרוסמן

נולדתי בתאריך 28/4/1951 בבית החולים קפלן שברחובות.

את ילדותי עד גיל 6 העברתי בישוב עקיר שהיום נקרא בשם עקרון, מזכרת בתיה. בהמשך משפחתי עברה לישוב יפו – תל אביב. למדתי בבית הספר היסודי אילת. בכיתה גימל למרות המצב הכלכלי הקשה במשפחה נשלחתי לחוג אקורדיון על מנת לקבל העשרה נוספת.

משם משפחתי עברה ליוקנעם. בסיום בית ספר יסודי למדתי בתיכון כפר יהושע ובהמשך בטכני של חיל האוויר ומשם שירות בבסיס רמת דוד, שם עברתי את מלחמת יום כיפור בטייסת מירז' ואת מלחמת ההתשה בטייסת פנטומים.

במהלך השנים האלה התחתנתי עם אילנה נולדו לי שתי בנות. שרית, והדס. בפרק זמן זה הייתי בצה"ל בשירות קבע .

כצעד חריג החלטנו אשתי ואני ללכת ולהתיישב בנגב (להשתתף בהקמת ישוב חדש). התקבלנו ליישוב "אשלים" בנגב שהיה בהתארגנות ליד קיבוץ משאבי שדה . התגוררנו בקרוונים , שם נולדה הבת השלישית עדי.

בהמשך עברנו ליישוב הקבע בדרך לשבטה (בואך לצומת טללים ) . מושב אשלים הוגדר כמושב שיתופי. התפרנסנו מעבודה במטע אפרסקים ניסיוני שהוקם בנגב לבדוק התאמת זנים לקרקע החולית. כמו כן בגידול פרחים לייצוא , גידול תפוחי אדמה ובצל על שטחים גדולים שהועברו למושב על ידי המדינה.

לאחר שנה וחצי החלטנו לעבור למושב "נאות הכיכר" (ליד ים המלח). אשתי ואנכי נגשנו למבחני קבלה במכון הדסה בירושלים מתוך 350 חמישים משפחות התקבלו 7 משפחות בניהם גם משפחתי.

במושב נאות הכיכר קיבלנו 15 דונם לגידול עונתי של עגבניות, חצילים, מלפפונים ואבטיחים. המושב מצטיין בגידולי חורף מכוון שהמקום חם מאוד גם בחורף ואין עלויות גבוהות לגידולים. למרות המליחות הגבוהה של המים באזור, שיטת הטפטפות דחתה את המליחות וגרמה ליבול גבוה, לדונם.

כחקלאי עצמאי מתחיל הייתה לי הצלחה גדולה בגידול החצילים והאבטיחים. לאחר ניסיון של כ-שנתיים וחצי בנגב החלטנו שאנחנו חוזרים למרכז הארץ, לראשון לציון . חזרתי לשירות קבע בבסיס בתל נוף ומשם לקורס קצינים . אשתי עבדה בחצי משרה על מנת להיות בבית בזמן שהבנות יחזרו מביה"ס ומהגן.

לאחר סיום קורס קצינים בהצטיינות, תפקידי כקצין חמוש מטוסים חייב אותי לגור עם משפחתי בבסיס . תפקיד מלא אתגרים ופעילויות בטייסת פנטומים (קורנס ). נבחרתי כקצין מצטיין טסתי במטוס פנטום כנווט, זו הייתה חוויה מדהימה .

הבנות נהנו מאוד מהאווירה ומה"ביחד" עם שאר הילדים . לאחר 5 שנים בהם התגוררנו בתל נוף באותו זמן הבנות למדו בבתי ספר ברחובות. חזרנו לגור בעיר ראשון לציון עקב מעבר לתפקידי מטה.

לאחר 24 שנים השתחררתי מקבע ועברתי לעבוד בתנובה במחלבת רחובות שם אני עובד ברצף 21 שנים.

בפרקי זמן אלה הבנות שלנו למדו, התחתנו, נולדו לנו 5 נכדים. יציאות של המשפחות החדשות לחו"ל לצורכי עבודה ולימודים גבוהים וחזרתם לארץ. שלושה מהנכדים שלי נולדו בחו"ל, שניים בארה"ב (נכד ונכדה ) אחת באוסטרליה. ושני נכדים בארץ. שמות הנכדים: איתי, אורי ,אלדד, הילי , ג'ואי. איתי הינו נכדי המלווה אותי בתכנית הקשר הרב דורי בבית הספר.

היו מספר ציוני דרך משמעותיים מאוד בחיי: ההחלטה על המעבר מעקרון לעיר תל אביב. הילדות בתל אביב עד כיתה ה' שם התחלתי ללמוד על אקורדיון אצל מורה ומלחין מפורסם (קרוב משפחה, מרטין מוסקוביץ ). המשך לימודים בחיפה בקונסרבטוריון עם המעבר ליוקנעם , השתתפתי בנגינה : בגנים, במצעדי מחולות ובתנועות הנוער. ילדות ביוקנעם בנוף הררי ירוק , טיולים בחיק הטבע המשך לימודים בכפר יהושע וביה"ס טכני ח"א גיבשו את חיי. השירות בח"א בטייסות קרב. החתונה עם אילנה בשנת 1973 מהם קיבלתי מתנה את שלושת בנותנו. חתונות שלושת בנותיי, מהם קיבלתי מתנה את חמשת הנכדים. התיישבות בנגב בשני מושבים. שירות בקבע, פרישה לגמלאות, העבודה בתנובה והיום תכנית הקשר הרב דורי עם נכדי הבכור איתי.

גידולי שדה
גידולים מיוחדים בחקלאות