תחביביה של סבתא שלי

סבתא מרים ואני בפעילות הקשר רב דורי
סבתא מרים בגיל שבע שנים לומדת סקי.
להחליק על הקרח

מרים (קופפר) ברכר, ילידת וינה 1947

נולדתי בוינה לאמא ממוצא אוסטרי ואבא ממוצא הונגרי. למדתי 4 שנים בבית ספר יסודי ו-8 שנים בתיכון.

כשהייתי בת 4 למדתי להחליק על קרח סינטטי במגרשי החלקה בוינה. בהתחלה היה לי קשה, נפלתי הרבה והתקשיתי לקום בכל פעם. התקופה שבה יכולתי להחליק על הקרח הייתה החל מנובמבר ועד מרץ. כעבור כחצי שנה השתפרתי והצלחתי להחליק מבלי ליפול או למעוד. הקרח שעליו החלקתי לא היה טבעי ותמיד חיפשתי מגרשי קרח להחלקה מפני שאהבתי מאוד את ענף הספורט הזה.

התעסקתי בספורט זה עד גיל 18. כאשר הייתי בתיכון החלקתי רק בימי ראשון. במשך השנים החליפו לי את נעלי ההחלקה מנעלים חומות ללבנות שהיו מקובלות יותר אז ועד היום.

כשעליתי ארצה בגיל 20 נאלצתי לעשות הפסקה גדולה בתחום זה, וכאשר נזדמנה לי האפשרות להחליק על הקרח גם בארץ  נסעתי למרכז קנדה במטולה ושם החלקתי שוב על הקרח. היה קשה מאוד לחזור להחליק על הקרח לאחר הפסקה ממושכת של 10 שנים.

בהמשך החלטתי להפסיק להחליק וכיום אני נהנית לצפות בתחרויות של החלקה על הקרח. למדתי גם לעשות סקי אבל גם את ענף הספורט הזה הפסקתי כאשר עליתי לארץ וגלשתי רק בחופשות, מדי פעם, כשנסעתי להרים המושלגים בשוויץ או באוסטריה.

בתקופת ילדותי ( בגילאי  4 – 10) השתתפתי גם בשיעורי ריקוד. בסוף  כל שנה השתתפתי במופע סוף השנה .

סבתא מרים מספרת לנכד על תחביב שאינו מקובל בארץ.

סקי
(נורווגית: Ski – קרש) הוא קבוצת ענפי-ספורט שבהם נעשה שימוש במגלשיים כציוד העיקרי, ובראשם גלישת שלג. (ויקיפדיה)

”כל הזמן חיפשתי מגרשי קרח  להחלקה“