תולדותיה של סבתא נעמי

אני וסבתא עובדות בחדר מחשבים
כפית
הילדות של סבתא ועלייתה לארץ

הילדות של סבתא נעמי

כשפרצה מלחמת העולם השנייה הייתי בת שנה. בעיר שנולדתי אספו את כל הגברים היהודים בתחנת רכבת (לכן ברחנו לעיירה קטנה והסתתרנו שם). הגברים שהתאספו בעיר בתחנת הרכבת הועלו לרכבות של בהמות ללא חלונות ואורור והסיעו אותם הלוך ושוב עד שנחנקו.

בדרך לישראל – מחנה המעצר בקפריסין

מכיוון שברחנו אבי ניצל. היינו בעיירה הזו עד גמר המלחמה ואחר כך נסענו לבוקרשט עיר הבירה של רומניה וגרנו אצל אחות אמי. ערב אחד, אבי הגיע הביתה ואמר שהלילה אנחנו עולים לישראל. נסענו לתחנת רכבת וכל המשפחה באה לתחנת הרכבת להיפרד מאיתנו. נסענו ברכבת עד בורגס, עיר נמל שבבולגריה ושם חיכתה אנייה שהייתה אמורה להפליג לישראל, אבל במקום לישראל הביאו אותנו הבריטים לקפריסין למחנות מעצר. היינו במחנות המעצר בקפריסין מינואר 1948 עד יוני 1948.

אחרי תקופה במחנות המעצר עלינו לארץ מקפריסין. היינו בבית עולים כחודשיים ואחר כך הסיעו אותנו ליפו שבה התחילה ילדותי האמיתית.

שכונת הילדות – יפו

ביפו למדתי בבית ספר יסודי ואחר כך בתיכון בתל אביב. ביפו התעמלתי על מכשירים ובהתעמלות קרקע, התאמנתי ב"הפועל", עד גיל 18.

בגמר התיכון ובחינות הבגרות התגייסתי לצה"ל ומכיוון שהיה מחסור גדול במורים התחלתי ללמוד בסמינר לוינסקי, במקביל, גם שרתתי כחיילת וגם למדתי בערב. לסמינר לוינסקי התקבלו חיילים וחיילות בוגרי תיכונים – ביום שרתתי בצה"ל ובערב למדתי בסמינר.

עבדתי במקצוע ההוראה כ – 30 שנה וכשפרשתי לגמלאות התחלתי להתנדב בספריית רמת חן, בה אני מתנדבת עד היום.

בשנת 1961 התחתנתי עם אברהם. גרנו ברמת גן ובשנת 1965 עברנו לגור ברמת חן. נולדו לנו שתי בנות עידית ורינת ולכל אחת ארבעה ילדים. וכך זכיתי מבת יחידה להיות בעלת משפחה עם 8 נכדים מקסימים.

הכפית המיוחדת שסבתא שומרת

את הכפית קבלתי כמתנה להולדתי ומאז ועד היום היא שמורה אצלי כמזכרת.

תמר גרוסמן: סבתא משתתפת עימי בתכנית הקשר הרב דורי השנה. אנו ארבעה בנות במשפחה הנכדות של סבתא נעמי.

לפני ארבע שנים, בשנת 2014, סבתא השתתפה סבתא בתכנית עם אחותי הגדולה יעל, הן תעדו את הסיפור: הדובי מרומניה גלגולו של סיפור עליה.

ולפני שנתיים השתתפה סבתא בתכנית עם אחותי יובל והן העלו את הסיפור: במקום דובי קיבלתי תפוז

השנה סבתא נעמי משתתפת בתכנית יחד איתי ואף אנו תעדנו את סיפורה ובבית נשארה אחותי הקטנה דניאל, בת שש שבטח גם תשתתף בעוד כמה שנים עם סבתא בתכנית.

מתעדות סיפור

מחנות המעצר בקפריסין
מחנות המעצר בקפריסין היו מחנות אשר הוקמו בקפריסין על ידי ממשלת בריטניה החל מאוגוסט 1946 ועד נובמבר 1949 לצורך כליאת המעפילים המגיעים לארץ ישראל. ויקיפדיה

”במקום לישראל הביאו אותנו הבריטים לקפריסין“