תודה לכם משפחת מרקדא

כאן רואים אותי ואת סבתי ביחד בביתי
כאן רואים את סבתי בגיל 20
סבתי נולדה בזמן מלחמת העולם ה-2 וכל פעם שהנאצים היו מגיעים לכפר שבו התחבאה מר מרקדא היה לוקח אותה ואת משפחתה ליער

סבתי מצד אבי- מרים- נולדה ב-6 בפברואר, 1943, בכפר בוסק שבדרום צרפת, בזמן מלחמת העולם השנייה. לאביה קראו מרדכי ולאמה קראו דבורה. היה לה גם אח גדול, בשם אשר.

בזמן מלחמת העולם השנייה סבתי ומשפחתה התחבאו בדיר כבשים של משפחה מקומית, בשם משפחת מרקדא.

כשהנאצים היו מגיעים לכפר, אדון מרקדא היה מבריח את סבתי ומשפחתה למערה ביער, וכשהנאצים הסתלקו, הוא היה בא ולוקח אותם בחזרה לדיר.

הוריה של סבתי היו  פעילים ברזיסטאנס, המחתרת הצרפתית שפעלה נגד הנאצים. בשלב כלשהו של המלחמה הם נתפסו ונכלאו, בשני מקומות שונים.

אחרי שלושה ימים שוחררה אמה של סבתי, אך אביה שוחרר רק מס' חודשים אח"כ.

אביה של סבתי נפטר לבסוף מהתקף אסטמה, לאחר סיום המלחמה. אמה של סבתי שרדה ונפטרה רק אחרי שעלתה לארץ עם שני ילדיה.

אחיה של סבתי נפטר לפני מס' שנים ונקבר בין שני הוריו בקיבוץ בית זרע שבעמק הירדן.

סבתי חיה ומתגוררת כיום במושב 'עין יהב' שבערבה. עד היום היא עוסקת בחקלאות ויוצאת מדי בוקר לעבודה בשדה, בין גידולי הפלפל והענבים.

יש לה ארבעה ילדים ושישה עשר נכדים!

אגם – שמח שנחשפתי לסיפורה של סבתא מרים ומשפחתה.