שרשרת הפנינים של סבתא רות

אני וסבתי בבית הספר
סבתא שלי חיילת
סיפורה של סבתא רות

זהו הסיפור על סבתי רות רופא – מזרב שנולדה בישראל בשנת 1951.

סבתי נולדה בחג השבועות ולכן גם קיבלה את השם רות. סבתא שלי נולדה להורים מזל וברוך רופא.  מזל רופא אימא של סבתי נולדה בלבנון בשנת 1928 ועלתה לארץ ישראל בעליית הנוער בגיל 14 ללא הוריה.

סבתא רבתא שלי חגגה בחודש פברואר 90 והיא גרה בעיר חיפה. סבא רבא שלי, ברוך רופא ז"ל נולד בסוריה בשנת 1916 ועלה לארץ בשנת 1940.

סבתי בילדותה גרה בעיר חיפה, היא למדה בבית ספר יסודי "עממי א'" ובתיכון למדה בבית ספר "עירוני א'" בחיפה. היא שירתה בצה"ל בחייל האוויר בבסיס הטכני בחיפה וחברתה הטובה היתה הזמרת ירדנה הארזי.

בילדותה סבתא שלי גדלה בשכונת הדר בחיפה בבית גדול והם דיברו בבית רק עברית, יש לסבתי ארבע אחיות ובשנת 1970 היא התחתנה עם סבי אברהם ולהם שלושה ילדים ושישה נכדים.

בתקופת השרות הצבאי

תמונה 1

החפץ שסבתא שלי שמרה והביאה אותו למפגש בבית ספרי הוא שרשרת פנינים אמתיות. סבתי התרגשה ושמחה להביא את השרשרת שקיבלה לפני 48 שנים לכיתה. סבתי קיבלה את השרשרת ביום החתונה שלה בשנת 1970 מסבתא שלה ז"ל. השרשרת מיוחדת ויקרה עבור סבתי במיוחד בגלל שלמשפחה של סבתא שלה היה מפעל של פנינים בארגנטינה ומשם הגיעה השרשרת.

השרשרת עשויה מפנינים אמתיות, הפנינים בצורת עיגול והיא תכשיט יפה ומיוחד עד היום .

הזוית האישית

אורן: מאוד נהניתי במפגשים של התכנית הקשר הרב דורי, שמחתי להיות עם סבתי, לראיין אותה ולשמוע את סיפור ילדותה.

סבתא רות: היה לי ממש כיף לספר לנכדתי על הילדות שלי, שמחתי לבוא למפגשים בבית הספר.

עליית נוער
תנועת ציונית שהוקמה בגרמניה למטרה לעלות צעירים יהודים לארץ ישראל ולהכשיר אותם לעבודה חקלאית.

פנינה
היא אבן חן הנפוצה ביותר , היא החשובה מבין אבני החן שמקורם ביאולוגי ,הפנינה משמשת לקישוט וערכה משתנה בהתאם לגודלה, צורתה וצבעה.

”"מרגש לקבל שרשרת פנינים לפני 48 שנים ולהביא אותה היום לנכדתי לכיתה "“