שרה צבר – סיפור חיים

שרה צבר והתלמידיות

שרה צבר – חיי בארץ ישראל

חיי שזורים בתקומתה של מדינת ישראל ואספר על ילדותי.

הורי הם יצחק ורבקה בצלאל ז"ל שעלו מהעיר משהד באיראן לירושלים.

העלייה בזמנים ההם הייתה בלתי ליגאלית.

תחילה עלה אבי ז"ל בשנת 1936 והשאיר את אמי כשהיא בהריון ועם תינוקת בת שנה וחצי אצל אמו. לאחר כחצי שנה נולדתי אני, שרה בצלאל, ובהיותי בת שנה החליטה אימי לעלות לירושלים ולפגוש את אבי.

סבתי הבטיחה לעלות מיד אחריה ונשארה עם אחותי הגדולה באיראן.

העלייה לארץ הייתה קשה וכבר סיפרתי עליה.

מיד בהגיעה של אמי לירושלים כשאני בזרועותיה עברו הורי לגור אצל סבא רבה ראובן בצלאל בשכונת הבוכרים בירושלים.

כשנתיים חיו הורי אצל הסבא ואז החליטו לעבור לתל אביב, העיר שבה היה קל יותר למצוא עבודה ופרנסה. בלא פרוטה בכיסם עברו לגור בשכונת פלורנטין בדירה קטנה. לאחר כשנה עברו לבית דירות בשותפות עם משפחה נוספת.

הורי רשמו אותי לגן ילדים בשכונת פלורנטין. עבורי זו הייתה ילדות יפה בגן.

לאחר כשנה נולד לי אח ולצערי נפטר מיד לאחר לידתו והדבר ציער את הורי.

לאחר מספר שנים התרחבה המשפחה ונולדו לי שני אחים נוספים, יעקב וחנה.

הורי עבדו קשה והפרנסה הייתה בדחק. כשהייתי צריכה לעלות לכיתה א' עברו הורי לשכונת שפירא בת"א לגור בצריף וזאת בעקבות התרחבות המשפחה והקושי לגדל ילדים בבית בשותפות עם שכנים נוספים. הצריף היה קטן, בקיץ היה חם ולוהט ובחורף קר מאד, אך עדיין הייתה זו יחידה עצמאית שבה יכלו לנהל את משפחתם בפרטיות.

תקופה זו הייתה קשה מאד להורי, בגלל השלטון הבריטי לא הייתה עליה לארץ, והגעגועים לבתם הבכורה שהושארה באיראן עם סבתה גברו.

הורי רשמו אותי לביה"ס ביאליק בת"א ושם למדתי עם סיום בית הספר היסודי.

במהלך ילדותי חווינו לא מעט מאבקים ומלחמות שהתנהלו במדינה, החל במלחמת העולם השנייה, בה חיינו במציאות של אזעקות ופצצות שנפלו בת"א.

לאחר המלחמה חווינו את המאבק בארץ ישראל כנגד הבריטים עד לגירושם.

בשנת 1947 עם הכרזת המדינה באו"ם החלה מלחמת השחרור והערבים נלחמו בנו בחורמה, הישוב הקטן נאבק על עצמאותו וחירותו כשנה וחצי עד לשנת 1949 – שביתת הנשק עם הערבים.

הילדות בשנות מלחמה אלה עברה בחרדה רבה גם בקרב ההורים וגם בקרב הילדים, שנעדרו מלימודים וממסגרת במשך כשנה וחצי.

בסוף שנת 1949 סיימתי את ביה"ס היסודי וכולנו היינו תקווה שהשלום עם שכנינו אמיתי ויימשך לאורך שנים.

אך את המשך הסיפור על בגרותי אספר בחלק השני.

שרה בת יצחק ורבקה בצלאל מתל אביב.

סיפורים נוספים של שרה צבר:

תשע"ד   2014

הרכזת המדינה
הכרזת העצמאות של מדינת ישראל נערכה ביום שישי, ה' באייר ה'תש"ח, 14 במאי 1948 בעיר תל אביב, בבית דיזנגוף שבשדרות רוטשילד 16. בטקס שהתקיים כ-8 שעות לפני סיום המנדט הבריטי, בהתאם להחלטת החלוקה של עצרת האו"ם בכ"ט בנובמבר 1947, הכריז דוד בן-גוריון על הקמת מדינת ישראל ונחתמה מגילת העצמאות. מאז חוגגת מדינת ישראל מדי שנה בה' באייר או ביום סמוך, את יום העצמאות.

”בשנת 1947 עם הכרזת המדינה באו"ם פרצה מלחמת השחרור והערבים נלחמו בנו בחורמה“

”הישוב הקטן נאבק על עצמאותו וחירותו כשנה וחצי עד לשנת 1949 - שביתת הנשק“