סבא שלמה סלל כבישים

פעילות תלמידים במסגרת התכנית
פעילות במסגרת התכנית
סבי בנה את המדינה במו ידיו

סבא שלי, שלמה, נולד בעיראק ובגיל 13 עלה עם משפחתו לארץ. עם הגיעם לארץ הם התיישבו בקריית שמונה .

קריית שמונה באותה תקופה הייתה מאוכלסת בעולים חדשים שהגיעו ממרוקו, עיראק, תימן, כורדיסטן ועוד מדינות. בשנים הראשונות של קרית שמונה הגיעו לעיירה עולים מיהדות תימן ומיהדות רומניה, ובהמשך הגיעו אליה עולים רבים מיהדות צפון-אפריקה. העיר נבנתה ללא תכנית אב, אלא שכונה אחר שכונה בהתאם לגלי העלייה. (ויקיפדיה) סבא ומשפחתו גרו במעברה בצריפים. הם חיו בעוני ובדוחק, סבא מספר ש התנאים היו קשים מאוד והיה צריך לעבוד קשה מאוד כדי להתקיים.

סבי עבד בסלילת כבישים בחברת "סולל בונה". הוא עבד עם ערביי הארץ והסתדר איתם, הוא זוכר שלא היו שום בעיות בעבודה המשותפת.

הזוית האישית

שלמה רחמים השתתף בתכנית הקשר הרב  דורי ותועד על ידי אביה מלכה. התכנית נערכה בבית הספר מגינים בקרית שמונה, התשע"ט.

סולל בונה
סולל בונה היא מחברות הבנייה הגדולות בישראל, והוותיקה שבהן. המשרד לעבודות ציבוריות ואחריו סולל בונה בנו את רוב הבתים הראשונים בשכונת בית הכרם בירושלים. (ויקיפדיה)

”סבי עבד בסלילת כבישים עם ערביי הארץ“