שמענו על ירושלים שהיא עיר יפה, שהיה קיים בה בית-מקדש

עולים חדשים בבי"ס ציפורי
קשר רב דורי בבי"ס ציפורי בת-ים
עולים חדשים מאתיופיה לישראל

הסיפור שלי: אני,  אלהן אפטאם, עולה חדשה טרייה, שנתיים בארץ עליתי מגונדר לישראל  בשנת 2006. התלמידות בבית ספר ציפורי, מלמדות אותי לעבוד על המחשב.

כשהיינו באתיופיה גרנו בעיר גונדר. שמענו על ירושלים שהיא עיר יפה, שהיה קיים בה בית-מקדש. כל הזמן רצינו לעלות לארץ ישראל. בגולה התפללנו להגיע לארץ הקדושה.

העיר גונדר באתיופיה

תמונה 1

"גונדר היא עיר השוכנת במחוז צפון גונדר שבמדינת אמהרה בצפון אתיופיה. גונדר נמצאת כ-30 ק"מ צפוניתלאגם טאנה על גדות נהר אנגאראב התחתון ודרומית-מערבית להרי סימן"

אלהן אפטאם מספרת: "נסענו לעיר אדיס אבבה. שם גרנו  במחנות. לימדו אותנו עברית והביאו לנו אוכל. גרנו במחנה שנה שלמה. ורק אחר-כך עלינו לארץ ישראל. הביאו אותנו לעיר צפת, ולמדנו עברית באולפן.

בשנת 2006  מעט לאחר מספר חודשים שרק הגענו לצפת, פרצה מלחמת לבנון השנייה ושהינו במקלטים .פחדנו מאוד , אבל האמנו בצבא של מדינת ישראל !"

משתתפים בתכנית הקשר הרב דורי, מובילת התכנית המורה אורלית נפתלי
ביה"ס ציפורי בת-ים,  השנת בה ציינו 60 שנה למדינת ישראל, 2008

סרטון על תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר ציפורי בת ים תש"ע 2009 – 2010 , מורה מובילת תכנית מלי חזן, מנהלת בית ספר אורלית נפתלי.
קישור לסרט: אחריות ומעורבות בקהילה – לעזור לאנשים מבוגרים

גונדר
גונדר היא עיר השוכנת במחוז צפון גונדר שבמדינת אמהרה בצפון אתיופיה. גונדר נמצאת כ-30 ק"מ צפונית לאגם טאנה על גדות נהר אנגאראב התחתון ודרומית-מערבית להרי סימן"

”כל הזמן רצינו לעלות לארץ ישראל. בגולה התפללנו להגיע לארץ הקדושה.“