שלמה בוגר מלחמות ישראל

שלמה ואסף בתכנית הקשר הרב דורי
זכרון מאלבום התמונות של שלמה
שלמה, נולד ברמת גן ושרת והשתתף בכל מלחמות ישראל

שמי שלמה פישר, נקראתי בשמי על שם בן של קרובי משפחה שלנו, חיפאיים, שבנם נהרג במלחמת  העצמאות. אני נולדתי בישראל, ברמת גן בבית החולים רמת-מרפא בתאריך 31.5.1949.

נולדתי ברמת גן וגדלתי ברמת גן, כשנולדתי גרתי ברחוב נורדאו ליד רחוב ביאליק. אני לא זוכר הרבה ממקום זה מלבד זיכרון שהייתי ב"גן המלך שאול" שכונה בזמנו "גן-הקופים" וכן אני זוכר את "גן המלך דויד". כשהייתי בערך בגיל חמש עברנו לגור בבית פרטי גדול ברחוב ששת-הימים ששייך לעיר בבני-ברק.

אתעכב מעט על ההיסטוריה של הורי. אבי עלה מסלובקיה בשנת 1940 באנייה סקריה "סקריה הייתה אוניית מעפילים שארגנו אנשי הציונות הרוויזיוניסטית. בין יוזמי ומנהלי ההפלגה היו שלמה יעקבי וחבריו יוסף כצנלסון, אברהם סטבסקי, הלל קוק, אליהו גלעזר, נציב בית"ר בצ'כוסלובקיה, ויצחק ז'רז'בסקי, נציג האצ"ל". (ויקיפדיה).

אבי שהה בעתלית בגלל הבריטים. הוא למד מסחר בחו"ל ולכן פתח חנות של גומי ופלסטיק בתל-אביב. אמי הגיעה מטלז שבליטא. היא למדה להיות גננת בלייפציג ועלתה בשנת 1933 לארץ ואחרי החתונה הייתה עקרת-בית.

תעודת סיום גן ילדים של שלמה

תמונה 1

בתקופת הילדות הייתי בשני גני ילדים: האחד ברחוב אבא הלל והשני באזור ביה"ח צ.ד. לשעבר, היום זהו בית נארא בפינת רחוב בן-גוריון וזבוטינסקי. בבית הספר היסודי  למדתי ב"המנחיל" שהיה בתחילה בבניין של גלי-צ"הל ואח"כ נבנה ברחוב הפודים. מכיוון שיש לי אח תאום למדתי יחד איתו באותה כיתה עד כיתה ז'. בכתה ז' הופרדנו ע"י מחנך הכתה לכתות שונות. בסיום לימודי בבית הספר היסודי, אחי התאום עבר ללמוד בבית ספר מקצועי ואני –בניגוד לרבים שהלכו ללמוד בתיכון "אוהל-שם" הלכתי לבית-ספר "תיכון עירוני בני-ברק" וסיימתי לימודי בשנת 1967, כאשר את הבגרויות עשיתי בזמן מלחמת ששת הימים.

השרות הצבאי שלי

לקראת הגיוס לצבא חברתי לחברים שהשתייכו לתנועת ה"נוער העובד". בילדותי הייתי בתנועת "מכבי הצעיר", בעיקר בגלל האפשרות לשחק ולהתאמן בכדורסל במגרש מכבי מאחורי בית הכנסת בכיכר אורדע. שם גם חגגנו את חגי ישראל כמו יום העצמאות. הצטרפתי לגרעין  נח"ל "רמות ג" לקיבות "משאבי שדה". במסגרת  השרות בנח"ל עשינו טירונות ב"מחנה 80" השתתפתי בקורס מרגמות -81, קורס מ"מ בכרמיאל, מחלקת נח"ל בקיבוץ בארי. אחרי שירות במקומות שונים בעיקר בסיני עברתי לחיל התותחנים למדתי על תותח מתנייע 155 מילימטר על שרמן ובשלב מאוחר יותר לתומת אם-107 – תותח 175 מילימטר. השתתפתי במלחמת ההתשה בסיני ובמלחמת יום כיפור מייד אחרי השחרור מסדיר.

עם האם-107 הייתי במלחמת שלום הגליל וסיימתי שירות צבאי בגיל 47 אחרי מעבר לפיקוד העורף במסגרתו הייתי במלחמה עם עירק בשנת 1991 בה נפלו טילים על רמת-גן ומשפחתי נאלצה לחפש מקלט במקומות בטוחים יותר.

התחתנתי בשנת 1975 ויש לי שלושה בנים בוגרים.

מפגש סיום כתתי של תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר עליות ברמת גן

סקריה
סקריה הייתה אוניית מעפילים שארגנו אנשי הציונות הרוויזיוניסטית. בין יוזמי ומנהלי ההפלגה היו שלמה יעקבי וחבריו יוסף כצנלסון, אברהם סטבסקי, הלל קוק, אליהו גלעזר, נציב בית"ר בצ'כוסלובקיה, ויצחק ז'רז'בסקי, נציג האצ"ל.

”אבי עלה מסלובקיה בשנת 1940 באנייה סקריה “