שליחות במדינות חבר העמים

אני עם נכדי אבישי במהלך הכנת העבודה
סבא מקבל את בשורת הלידה של נכדתו הבכורה
תחביבים/פעילויות בפנסיה

נולדתי בתל אביב בשנת 1941. למדתי: בבית ספר יסודי בית חינוך על שם א.ד.גורדון. בית ספר תיכון עירוני ד' תל אביב במגמה מזרחנית. בשני בתי הספר האלה למד גם הזמר האהוב אריק איינשטיין ז"ל. הייתי חניך ומדריך ב"תנועה המאוחדת" (כיום הנוער העובד והלומד)

%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%91%d7%94-%d7%91%d7%a0%d7%92%d7%91

שרות בצה"ל: נח"ל מוצנח

%d7%91%d7%a6%d7%91%d7%90-001

שמרתי על קשר עם חברי מבית ספר יסודי ובמסגרת גרעין נח"ל הגענו לקיבוץ צרעה כעבור מספר חודשים בצרעה יצאתי ללימודים באוניברסיטה העברית בירושלים בחוגים: שפה וספרות ערבית, היסטוריה של ארצות האסלאם. יחד איתנו בחדר באוניברסיטה העברית בירושלים גר בין היתר אהוד ברק.

הכרות עם חנהלה, אשתי לעתיד בקיבוץ צרעה פגשתי את חנהלה (חנה הוך). יותר מאוחר נפגשנו שוב באוניברסיטה בירושלים. בשנת 1967 התחתנו ועברנו לגור ברמת גן. נולדו לנו שני ילדים: ענת – אמא של אבישי, הגר ונעמה – נולדה בשנת 1969. חגי – נולד בשנת 1973.

jubv

לאחר שרות קבע בצה"ל במודיעין (1967 – 1987) הייתי מחנך ומורה לערבית בכפר סבא.

יצאתי לשליחות ברוסיה מטעם לשכת הקשר- בסנט פטרסבורג (בשנת 41993). עם אחד התלמידים שעלה לארץ במסגרת תנועת "נעלה"- אדי. אנחנו המשפחה שומרים על קשר עד היום הייתי באזרביג'אן, בשליחות מטעם הסוכנות – בבאקו (בשנת 71996), באוקראינה – מטעם הסוכנות- בקייב (בשנת 81997).

בשנת 1997 נולדה נכדתי הבכורה נעמה, שנתיים לאחר מכן בשנת 2000 נולדה נכדתי השנייה הגר וחמש שנים אחר כך נולד נכדי הקטן אבישי .

הזוית האישית

בהמשך, חיי מתמקדים בנושאים להלן: התנדבות ביחידת המודיעין 8200 (שמונה מאתיים). לדעת נכדי האהוב אבישי אני נמצא שם יותר מדי זמן. שאר העיסוקים שלי הם: הסעות של נכדי, רכיבה על אופניים ושירה במקהלה.

של"ת
שירות ללא תשלום (בנח"ל)