שכונת "דיור לעולה" בנתניה

סבתא אווה והנכד היקר בר
סבתא אווה
ממרוקו למעברות בנתניה

סבתי היקרה אווה ביטון, נולדה במרוקו בשנת 1956 בעיר רבאט שהיא עיר הבירה של מרוקו.

העשרה: אוכלוסייתה של רבאט מונה כ-650,000 תושבים (2010). היא העיר השלישית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי, על גדתו המערבית של הנהר בו רגרג (Bou Regreg).
תולדותיה של רבאט מתחילות לפני 2,500 שנים, כאשר הפיניקים שלחו לאזור משלחת מחקר. רק שרידים מעטים נותרו מהם או מהרומים, שבאו אחריהם והקימו יישוב בשם סאלה. עתיקות העיר הרומית נמצאות מדרום למרכז העיר. רבאט שימשה כבירת התרבות הערבית לשנת 2003, ובשנת 2012 הוכרזה כאתר מורשת עולמית.

תמונה 1

בשנת 1957 עלתה סבתא שלי ממרוקו, בגיל שנה וחצי עם ההורים שלה. הם הגיעו למעברות נתניה ושוכנו באוהלים בשכונה ששמה "דיור לעולה", שהתאפיינה בעולים ממדינות רבות.

המצב היה קשה בלי חשמל ובלי מים. לאחר כמה חודשים בנו לעולים  אסבסטונים, עדיין ללא חשמל, השתמשו במנורת נפט. בשנת 1958 סבא רבא התחיל לעבוד בבית חרושת  "אביר" ואז מצבם השתפר.

מעברות
מַעְבָּרָה, מחנה עולים או יישוב קליטה, היה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50.