שירותי הצבאי בחטיבת הצנחנים- גדוד 71

אנחנו מסכמים יחד חוויות מהעבר
בתנועה לעבר עיסמאליה 1973
הפציעה במלחמת יום כיפורים

הקמת חטיבה 55 של הצנחנים בפיקודו של מוטה גור המח"ט
היחידה הוקמה בשנת 1966 כחטיבת מילואים. חודש ימים של אימונים מפרכים שכללו מסעות, פשיטות על בסיסים, נחיתה מדוברות משייטות אל חופי הארץ, ניווטים, לחימה בתעלות, צניחה וכיוצא בזה.

מלחמה זו פרצה כשנה לאחר הקמת החטיבה. בתחילה נועדה החטיבה לצנוח ממערב ל"אל עריש". למעשה היינו כבר מצוידים במצנחים, אך תוך זמן קצר שונתה התוכנית והוחלט להפנות את החטיבה לכיוון ירושלים מאחר וירדן הצטרפה למלחמה נגדנו, צעד שחייב הפניית כוחות צבא לעיר הבירה.

הפלוגה בה שרתתי חדרה למזרח ירושלים מרחוב שמואל הנביא לכיוון אזור "שייך ג'ראח", ומשם לכיוון ירושלים העתיקה. לאחר הכניסה לירושלים העתיקה לחמנו מול צלפים מהלגיון הירדני.את הלילה העברנו במלון לארק ולמחרת המשכנו לכיוון הכותל המערבי. לאחר מכן המשכנו לטהר מספר כפרים ירדניים בצידה המזרחי של העיר העתיקה. בשכונת שייך ג'ראח הוקמה אנדרטה עליה חרוטים שמות הנופלים במלחמה זו ובמלחמות שאחריה.

אנו, חיילי גדוד 71 של החטיבה נוהגים לעלות לאנדרטה אחת לשנה, ביום ירושלים ולקיים טקס אזכרה לזכר הנופלים.

החטיבה שלנו גויסה מספר ימים לאחר פרוץ המלחמה. לאחר מספר ימי המתנה להצטיידות בסירות ודוברות לחציית תעלת סואץ', עברנו לצד המערבי של התעלה והתחלנו לנוע צפונה לאורך תעלת המים המתוקים כאשר הכוח מטהר את הכפרים מהתנגדות של כוחות צבא מצריים שהתמקמו בהם.

סרקנו את השטח במשך כשלושה ימים עד שהגענו לחורשה בפאתי איסמעאליה, מצריים. כחצי שעה לאחר הגיענו לחורשה נפתחה עלינו אש ארטילריה (תותחים). הפגז הראשון במטח פגע במרכז הכוח ואני ושלושה מחברי נפצענו פציעות קשות. אחד החיילים איבד את רגלו.

לאחר הפציעה פוניתי על זחל"מ למסגד הנמצא בקרבה לאזור הפציעה. מסוק שהוזעק למקום פינה אותי לבית חולים שדה ולאחר טיפול ראשוני פוניתי לביר גפגפה, ומשם במטוס הרקולס לבית חולים מאיר בכפר סבא.

האשפוז מרגע הגעתי עד מעבר למצב הליכה נמשך כ-11 חודשים. לאחר מכן עברתי תהליך שיקומי שכלל טיפולי פיזיותרפיה, עוד כמספר חודשים עד שחזרתי לתפקוד עצמאי.

העשרה:
חטיבה 55: "חטיבה 55 (במלחמת יום הכיפורים – חטיבה 247, מאוחר יותר חטיבה 623), המכונה גם "עוצבת חוד החנית" ו"המרכזית", בשל פעילותה בתחומי פיקוד מרכז, היא חטיבת מילואים של הצנחנים, שהוקמה רשמית ב-1966. החטיבה כפופה ל"עוצבת האש".
מלחמת יום כיפור: "מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפה של צבאות סוריה ומצרים על ישראל, ונמשכה עד ל-24 באוקטובר 1973".

מלחמת ששת הימים:" מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה."

דוברה
כלי שיט שנועד להעברת מטענים או כוחות צבא