שורשי משפחת פרנסיה

סבתא סוזי וליאם בקשר הרב דורי בבית הספר
סבתא סוזי, בת שבע, עם אחיה רוני בגיל שנה
סיפור הילדות של סבתא סוזי

שמי אילוז סוזי, נולדתי בשנת 1964 בלוד, ולאחר מכן למדתי 12 שנות לימוד. התגייסתי לצבא בחייל רפואה. לאחר שנה התחתנתי עם סבא איציק ונולדו לנו שלושה ילדים שירן, חן ,עדן. לאחר מכן, עברנו לגור בערד. ניהלתי בית ספר לנהיגה והייתי רכזת נהיגה מונעת וסבא איציק עבד בקופת חולים מכבי. גרנו בערד משנת 1984 עד שנת 2009 ועברנו לגור בגדרה עד היום. שירן בתי הגדולה התחתנה ולאחר מכן נולד נכדי ליאם, שהוא הגדול מכול הנכדים שלי, לאחר שנה וחצי נולדה איליי ולאחר שנתיים נולדה אלין, הבת של חן.

עדן בני הקטן בצבא קבע בתפקיד קצין מ"פ, שייך לנ"מ קרבי וממשיך בצבא.

אבי, יצחק פרנסיה, עלה לארץ מטורקיה באוניה, בשנת 1950 ולאחר שהגיעו לישראל עברו לקיבוץ מעלה החמישה, ליד ירושלים, והתגייס לצבא ישראל בחייל תותחנים. בהמשך עבר לגור בלוד והכיר את סבתא רבא, שרה פרץ. הם התחתנו וגרו בלוד עד עצם היום הזה. כשעברנו לגדרה התחלתי לעבוד בקונדיטוריה באל-על "נתב"ג", עד היום.

אבי יצחק פרנסיה ז"ל

תמונה 1

אמי, שרה פרץ, גם עלתה לארץ מטורקיה בגיל 17 וגרה בלוד במעברות בשנת 1950 ואז הכירה את סבא רבא יצחק ולאחר מכן התחתנו. סבא רבא יצחק התחיל לעבוד במפעל קרגל בלוד ונולד להם ילדיהם: ניסים, צפרירה, סוזי, רוני וזיוה. סבא רבא יצחק עבד במפעל קרגל במשך 30 שנה. לאחר שעזב עבד כאיש ביטחון במכס, עד לפנסיה.

אמי שרה פרנסיה עם אחותי

סבא איציק

סבא איציק נולד בשנת 1959 בארץ ישראל, סבא איציק למד בבית ספר אורט תל אביב טכנאי, הוא סיים 12 שנות לימוד ולאחר מכן התגייס לצבא חייל התותחנים מכונאי טנקים –סיים את השרות, עבד במכס בלוד ולאחר מכן פתח עסק בלוד, בשנת 1983 התחתן עם סבתא סוזי וגרו שנה אחת בלוד ולאחר מכן עברו לגור בערד, סבא איציק התחיל לעבוד במפעלי ים המלח, ולאחר כמה שנים עזב והתחיל לעבוד בקופת חולים מכבי במחוז דרום.

ובאותה שנה נולדה שירן הבת הבכורה, אחרי 4 שנים נולדה הבת חן, ואחרי 8 שנים נולד הבן עדן ובשנת 2009 עברנו לגור בגדרה, ועד היום סבא עובד בקופת חולים מכבי שירותי בריאות, בגדרה והדרום.

כל המשפחה בצפון בנחל הבניאס

סבתא סוזי מאחלת לליאם: שתגדל באושר ותצליח בכול אשר תיפנה.