שבת מקודשת בארץ ובחו"ל

בחדר מחשבים
שמי חיה דבוש. נולדתי בתוניסיה בשנת 1940 להורי, אבי מיקקס ואימי זינא
עליתי עם משפחתי לארץ , התאריך זכור לי היטב:  י"ג אייר תשמ"ג, 26.04.83
אני גרה במושב דלתון, נשואה ליעקב, התחתנו בשנת 1958. יש לנו 10 ילדים , 40 נכדים ו- 6 נינים

למדתי בבית הספר עד כיתה ה'. אמא הייתה עקרת בית, ואבא היה סוחר (היה קונה סחורה והיה מוכר לערבים).

בעבר היינו גרים בזרבה, בבית בינוני ופשוט. יום אחד באה משאית ולקחה אותי ואת הורי לטוניס, מטוניס העלו אותנו לספינה גדולה מאוד,בתוך הספינה היו מיטות קומותיים מטבח שירותים….
היו גם חיילים יהודים מישראל והם טיפלו בחולים. אני חליתי במחלת ים, הייתי עם הקאות וכאבי ראש. הוציאו אותי מהמיטה וטיפלו בי עם זריקות ושתייה.
הגענו לחרסה (קרית שמונה), ומשם לקחו אותנו לבית חולים כדי לטפל בנו. אחר כך החזירו אותנו להורים.היינו שם כמעט שנה ואחר כך קרוב משפחה לקח אותנו לעלמה. הכרתי את בעלי יעקב בבית הספר, הוא היה גר בדלתון. התחתנו ועברנו לגור בדלתון. שם גם ילדתי את כל ילדי…..
שבת בחוץ לארץ:
היה שבת קודש. לבשנו מה שהיה חגיגי לכבוד שבת. אכלנו קוסקוס עם דגים, וביום שבת היינו אוכלים פרסה משותפת עם כמה חברים. קודם התפילה, אחרי שגומרים להתפלל לוקחים את האוכל והולכים לאכול.
אבא היה סוחר והביא את האוכל: חיטה שעורה ולפעמים היה מביא קצת כסף אז היינו קונים דברים ומבשלים. לא היה חשמל בבית.היינו קונים בד ומזה אמא שלי הייתה תופרת לי בגדים.
היינו משחקים עם השכנים 5 אבנים, חבל, קלאס, אימי הייתה תופרת לכל השכנים בובות מסמרטוטים..היינו מכבסים בגדים בקערה ביד.
אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי ויחד עם התלמידים שעזרו לי בנינו את עץ המשפחה

חרסה