שאלתי אל – שאלתיאל

את הסיפור אני מרגיש כאילו אני קורא בספר
את ילדותי עברתי בעיר עכו שאני כה אוהב
המלאך שאלתיאל

שמי שאלתיאל חורב, נולדתי בשנת 1952 בעכו. אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם התלמיד רמונד.

קוראים לי שאלתיאל כי זה היה שם אבי שנפטר שלושה חודשים לפני שנולדתי. נולדתי יתום לא זכיתי להכיר את אבי. שאלתיאל זה שם מכובד כמו אצל יהודי עירק כדורי. מקור השם הוא שמואל בר שאלתיאל שהיה משנה למלך ספרד במאה ה-10 ועל שמו נקראו ילדים לסגולה. יש פרשנות נוספת, על שם המלאך שאלתיאל, לצד מיכאל, גבריאל, רפאל וחבריהם.

במקרא מוזכר השם זרובבל בן שאלתיאל

זְרֻבָּבֶל בֶּן-שְׁאַלְתִּיאֵל הוא דמות מקראית אשר היה ראש הגולה, אחד ממנהיגי שיבת ציון שלאחר חורבן בית המקדש הראשון, אשר בנה את בית המקדש השני בשנת 516 לפנה"ס….זרובבל מוזכר בספר עזרא, בחגי ובזכריה ובספר דברי הימים בתנ"ך" (ויקיפדיה) זרובבל בן שאלתיאל מבית דוד, מזרע המלוכה – היה מראשי השבים מבבל.

אני דיי התחברתי לשם הזה בכל זאת שם חשוב עם מעמד מכובד. את שם המשפחה שלי שיניתי מחליבה לחורב כי אז ביקשו מהורי שם משפחה עברי. כשם חיבה קיצרו את שמי ל"שלתי"  או "תי".

שאלתיאל חורב: אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי עם התלמיד רמונד.

המפגש היה מרתק הרגשתי את שאלתיאל כמו סבא לנכד