רצח רבין – היה טראומה

נג'יה פתיח ממרכז יום מנדלבויים
על הרצח שמעתי ברדיו. הכרתי את יצחק רבין ז"ל עוד לפני שהיה ראש ממשלה

פתיח  נג'יה / האזינה ותיעדה עומר כהן
נג'יה מספרת: "גם אני הייתי ילדה"
בכיתה א' למדה נג'יה בבית-ספר בעירק. בכיתתה למדו רק בנות.
 למורה שלה קראו יפה. נג'יה למדה רק ערבית ותנ"ך. היא אהבה במיוחד את שעורי תנ"ך כי תמיד רצתה ללמוד עברית ובבית הספר שלה למדו רק ערבית.
מאוד עניין אותה ללמוד ולדעת על תרבות ישראל. כשהייתה תלמידה רצתה להיות מורה כשתגדל. חלומה לא התגשם.

האירוע שהיא זוכרת  הוא אירוע רצח רבין,

תמונה 1

זיכרונותיה של נג'יה מליל הרצח בכיכר: "הייתי בבית בזמן שהתקיימה העצרת. על הרצח שמעתי ברדיו. הכרתי את יצחק רבין ז"ל עוד לפני שהיה ראש ממשלה. אני חושבת שזה נורא שיהודי רצח יהודי. העצרת ב-4 בנובמבר 1995,צחק רבין היה הרמטכ"ל השביעי של צה"ל ומפקדו במלחמת ששת הימים,  ראש הממשלה החמישי של מדינת ישראל וחתן פרס נובל לשלום לשנת . במוצ"ש 4.11.95 נערכה ב"כיכר מלכי ישראל" בת"א עצרת למען השלום. בסיומה נרצח ראש הממשלה,  יצחק רבין ז"ל  בידי מתנקש יהודי-ישראלי, התנגד להסכמי אוסלו.

בבית ספרנו נהוג לקיים מגוון פעילויות העוסקות בערכים, במסגרת תכנית הקשר הרב דורי הקדשנו את אחד המפגשים לזכרו של יצחק רבין:  דמוקרטיה, סובלנות ושונות – על מנת אסון זה לא ישנה. סמוך ליום השנה להירצחו של יצחק רבין ז"ל, נפגשנו בביה"ס עם הגימלאים. המורה אור-לי הציגה סרטון המתאר את העצרת. בסופו של הסרטון נשמעו 3 היריות.      http://flix.tapuz.co.il/v/watch-2042508-.html

מרכז יום לקשיש ע"ש מנדלבוים
מרכז יום המיועד לקשישים המתגוררים בקהילה ומתקשים בתפקוד, קשישים זכאי חוק סיעוד, זכאי רווחה ופרטיים שזקוקים למסגרת חברתית תומכת

”כשהייתה תלמידה רצתה להיות מורה כשתגדל. חלומה לא התגשם“