רחל סעדה בבית גיל הזהב אבן שמואל

רחל סעדה ואני בבית התפוצות
במרכז יום לקשיש
ערך המשפחה

התלמידות עטרת טרבלסי ונויה ביטון אימצו השנה את רחל סעדה בתכנית הקשר הרב דורי שקיימנו עם בית גיל הזהב אבן שמואל.

זכרון ילדות

רחל סעדה נולדה בתימן בשנת 1929. רחל סיפרה על זכרונות ילדותה מתימן:

"אני זוכרת שגרנו בסביבת מגורים בבתים שהיו עשויים מאבנים והיינו גרים בעיר גדולה. זכור לי שלא היה לנו חשמל בבית ולא היו תנורים לחימום הבית בחורף. הדבר שעודד אותנו שהיה לנו את הגיבוש במשפח. היה לנו אחד את השני וכך עודדנו אחד את השני גם כשהיה לנו מאוד קשה. הקשר הטוב בין בני המשפחה עזר  בכל השלבים בחיים ובכל התקופות הקשות שעברנו, בדרך בעלייה לישראל ובשנות ההסתגלות לחיים בארץ.

העלייה לישראל

רחל סעדה עלתה לארץ בשנת 1939, כשהייתה ילשדה בת 10. למרות גילה הצעיר היא זוכרת את העלייה לישראל כאירוע מרגש: "העליה לארץ הייתה מרגשת מאוד, במיוחד זכור לי, כשעלינו לארץ מיד נשקנו את האדמה".

במפגשים בבית הגיל הזהב עם רחל, היו משפטים שהיא חזרה ואמרה לנו שוב ושוב. דברים שהם מאוד חשובים מנסיון חייה: "המשפחה מאוד חשובה בחיים" ו"גם כשהמצב קשה לעודד אחד את השני."

זוהי תמונה של רחל עם בנה אילן ביום חתונתו ,"התרגשתי מאוד בחתונה והיה שמח מאוד.

קישור לקובץ הסיפור

ספורה של רחל סעדה עם נויה ועטרת

הזוית האישית

עטרת טרבלסי: למדתי מהאזרחים הוותיקים את חוכמת החיים שלהם ושיש ללמוד מהנסיון שלהם הרבה. אהבתי לבקר בבית גיל הזהב כוון שנהנתי לראיין את האזרחים ולשמוע את הספורים המעניינים.

נויה ביטון: אהבתי ללכת לעזור ולהתנדב ולשמח את האזרחים הוותיקים ואהבתי לשמוע מהם את ספורי העבר.

קליפ מוערבות בקהילה הקשר רב דורי