מילדות בבגדאד ליחידה קרבית בשריון

אבישג וציון במפגש הראשון
ציון בטירונות
סיפור ילדות של ציון ושרותו הצבאי כלוחם

שלום שמי ציון, נולדתי בעיראק (בגדד) בשנת 1939. בבגדאד היו לי חיים טובים במיוחד.

זכרונות ילדות מבגדאד – השחייה הקבוצתית

בגיל 8 הייתי בקבוצת שחייה שבה השתתפתי והרווחתי חוויה לחיים! למדריך קראו עיבה, הוא היה המורה שלי לשחייה. הקבוצה הייתה מתאמנת בבגדד…..אנחנו היינו מתאמנים בנהר שדי קרוב לביתי. נהנתי להגיע לשיעורים של השחייה ובלילה חיכיתי המון ולא הייתי נרדם אף פעם!

העלייה לישראל

עליתי לארץ ישראל בגיל 12 בשנת 1951. לחצו עלינו לעלות לארץ ישראל. במטוס נהנתי מאוד מהאווירה. ירדנו מהמטוס, ריססו אותנו עם חומר D.D.T, שזה בעצם חומר חיטוי. כעבור כמה חודשים טובים, התחלתי חיים חדשים!

נחתנו בשדה התעופה בן גוריון ומשם נסענו למחנה "קליטה עתלית" תקופת החיים שם הייתה לא קלה, חילקו לעולים תלושים שבהם אפשר לקחת מזון. היו שירותים ציבוריים כימיים. לאחר מכן שלחו אותנו למחנה מעבר בעין שמר, חיינו בתקופה לא קלה וארוכה בהחלט. הגענו לשם בתקופת החורף, ישנו באוהלים, בלילות האוהל היה נופל עלינו, היינו צריכים להרים אותו כל הלילה כדי שלא ייפול.

למחרת בבוקר העבירו אותנו לחדר האוכל, כל משפחה קיבלה שטח קטן במיוחד. לא הייתה פרטיות….  התלבשנו מאחורי בד| שמיכה. אבא שלי היה הולך רחוק מאוד בגשם ובקור על מנת לספק אוכל למשפחה בתלושים שקבלנו.

כעבור חצי שנה עברנו למעברה: "מחנה ישראל". שם למדתי בבית ספר עממי, הייתי בגדנ"ע וגם בתנועת נוער עובד ולומד. בשנת 1954 עברתי לתנועת נוער בקיבוץ "גבולות" הנמצא בנגב. בקיבוץ הייתה לי ילדות יפה וקלה בהשוואה למחנה הקודם. כעבור שנתיים למדתי  בבית ספר מקצועי "במזכירות" בית הספר כשנתיים…..

השרות הצבאי

בשנת 1958 כשהייתי בן 19 התגייסתי לצבא ביחידה הקרבית בשריון. שם הייתי בתפקיד נהג טנק מתוך הצוות שלי, בצוות חמישה אנשים. הייתי בטירונות חצי שנה והתאמנו במשך שנתיים…. בטירונות היה די קשה, בייחוד באימונים. היינו הולכים למסעות 40 ק"מ, בזמן ההליכה הכביד עלינו התרמילים הכבדים והנשק שתלוי עלינו! בתקופת התחלת הטירונות. אחרי תקופת הלימוד, כעבור שלושה חודשים למדנו קצת על הטנקים וכעבור שנתיים וחצי השתחררתי מהצבא והייתי הולך למילואים חודש בשנה, ובזמן מלחמת ששת הימים (שבה נלחמתי) הייתי במילואים.

במלחמת ששת הימים היה קשה להילחם, נלחמנו בגזרה מרכזית וכבשנו את בית איכסה ונביא סמואל את גבעת הרדר ואת רמאללה והגדוד שלנו (82). יצאנו באבידות קלות בלבד. עברתי את המלחמה ואת המילואים ויצאתי לעבוד…..

ציון לוי:

"אהבתי לשרת בצבא ואת הילדות שלי בסופו של דבר, ומובן שיש עוד הרבה מאוד סיפורים מרתקים שלי שאשמח לספר בהזדמנות אחרת, מקווה שהתרשמתם מהסיפור !

עדי ואבישג: מאוד נהנינו מתכנית הקשר הרב דורי ומהסיפורים שסיפר לנו סבא ציון

תלושים