קערת הברזל הירוקה של סבתא טובה

אני ואמי עם קערת הברזל של סבתא
קערה הברזל הירוקה של סבתא
סיפור הקערה של סבתא רבתא טובה

בס"ד

שמי תפארת דאבנר, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי. בתכנית זו בעזרתה של אמי העלנו את סיפורה של סבתא שלי ובחרנו לספר על קערת הברזל של סבתא שלי. אמי סיפרה לי שאת הקערה היא קיבלה מסבתא שלה, סבתא טובה.

קערת ברזל גדולה וירוקה

אני ואמא עם קערת הברזל של סבתא

תמונה 1

אמי סיפרה לי שסבתא שלה, נולדה בהונגריה, לפני מלחמת העולם השנייה, בשנת 1924. היא הייתה אישה דתייה וצדיקה. היא שרדה את השואה ונשארה ברוסיה אחרי המלחמה. שם היא התחתנה עם סבא שלי, יואל ונולדו להם שני ילדים.

אמי סיפרה לי שהיא קיבלה את הקערה הזו מסבתא שלה כשהייתה בת 25. זו הייתה הקערה, אמי מספרת

"שסבתא שלי הכינה בה את החלה לשבת ואחר כך גם אני המשכתי במסורת זו ואני השתמשתי בקערה להכנת החלות לשבת. זו קערה מאוד מיוחדת בשבילי. מאחר ולסבתא שלי הייתה רק בת אחת ולאמי הייתה גם רק בת אחת, כי אני הייתי בת יחידה, לכן הקערה עברה אלי. בכל פעם שאני משתמשת בקערה זו להכנת חלות שבת, אני מרגישה שסבתא שלי מסתכלת עלי מלמעלה, וגאה בי.

בעזרת ה' אני אעביר את הקערה הזו להכנת חלות שבת בבא היום לאחת הבנות שלי"

תפארת דאבנר: שמחתי לשמוע את סיפורה של קערה להכנת החלות של סבתא טובה הסבתא של אימא שלי.