קליטה לא קלה בארץ

רחל, אלי וגיא בקשר הרב דורי
באוהלים
ב-9.5.1951 בשעה חמש רחל נחתה בשדה התעופה בן גוריון. בגלל חג העצמאות הם ישבו בשדה התעופה וחיכו….לרחל שני ילדים ובערב יום העצמאות בשדה התעופה הביאו להם שתי מצות ושני תפוזים לכל היום ורחל לא יכלה להאכיל את התינוקות שלה. רחל הלכה למחנה האוהלים, שם הביאו לה אוהל שתוכל לישון בו. מסביב לאוהל היה מאוד מסוכן: שועלים, נחשים, עקרבים… ורחל פחדה על ילדיה…האוהל עף בגשם.
התחשבו במצבה של רחל ושיכנו אותה בצריף בתוך המחנה ושכנים ששמרו על האוהל של רחל ועל ילדיה עברו יחד איתה. הם היו 13 נפשות בתוך צריף קטן. הם ישנו בשתי מיטות והיה חור בתקרת הצריף והילדים ישנו איפה שלא טפטף גשם, ורחל מרוב דאגה כן ישנה מתחת לטפטוף. בהמשך רחל עבדה בגן ילדים כסייעת. בשלב מסוים, החליטו לרוקן את מחנה העולים והוציאו את רחל בכוח. היא עברה לרמת עמידר ברמת גן בדירת חדר בתנאים עלובים מאוד. בנה הגדול התחיל ללמוד בכיתה ושלוש פעמים עבר לערים אחרות כל פעם. כאשר הוא סיים כיתה ח', רחל עברה לרחוב אמנון ותמר בר"ג והבן הגדול למד בבליך. אחד מחבריו היה אבישי ברוורמן, היום ח"כ במפלגת "העבודה". המון מחבריו היו מהנדסים, פרופסורים… בנה הקטן היה בשריון. רחל חיפשה את בנה חודשיים שלמים ולא הייתה בקשר איתו. בשלב יותר מאוחר הייתה לו חברה והוא התחתן איתה, והם חיים באושר ועושר. היום יש לבנה הגדול של רחל שתי בנות ובן. ולקטן יש שתי בנות וכל הנכדים אקדמאים. לרחל יש גם נינים. נכדה הצעיר ביותר סיים עכשיו תואר ראשון במחשבים באוניברסיטת תל אביב בהצטיינות יתרה. היום רחל חיה באושר ועושר מהנכדים והנינים וגם מילדיה.

בליך
תיכון מפורסם ברמת גן