קיצור תולדות חייו של סבא דני ברקל

סבא עם עידו
סבא דני בתקןפת השרות הצבאי
תולדותיו , ילדותו וחייו של סבא דני

שמי דן ברקל, סבא של עידו בליטי

נולדתי בתל אביב בשנת 1943 למשפחת מינס – ברקל. סבי וסבתי עלו ארצה בשנת 1925, עם אמי שהייתה בת חמש מביאליסטוק. אבי עלה מליטא, בגיל 18, עבר הכשרה באיטליה ואחר כך התגייס למשטרה הבריטית בהוראת ההגנה.

סבי וסבתי היו מראשוני המסעדנים בתל אביב והקימו את מסעדת מינס שהפכה למוסד גסטרונומי בתל אביב של אותם הימים. מסעדתו של אבא מינס ומלצריו משכו אליהם לקוחות קבועים בהם עורכי דין ובכירי בנקאות.

"מינס זה פרק היסטוריה גסטרונומיה ישובית" (ציטוט מספרו של נתן דונביץ').

פרסומת למסעדה במקור

בשנת 1946 החלה משפחתי לבנות מלון בצפת על הר כנען.

בתקופת מלחמת השחרור נאלצו לחזור לתל אביב והשאירו את המלון לאנשי הגדוד השלישי של הפלמ"ח שלחמו בגליל ושחררו את צפת.

לאחר המלחמה עברה משפחתי לצפת ושיקמה את המלון שנזק רב נגרם לו הן מאויב והן מכוחותינו.

"בית מינס" זכב לפרסום רב בזכות רמת האירוח הגבוהה שלו, ובין אורחיו היו נשיא המדינה יצחק בן צבי, ראשי ממשלה כגון דוד בן גוריון וגולדה מאיר, שר הביטחון לבון ושר האוצר דאז ספיר. קדמה להם ועדת החקירה של האו"ם לארץ ישראל בראשות ראלף באנץ'.

כמו כן התארחו במלון אמנים חשובים כמו חנה רובינא, משפחת מסקין ולאונרד ברנשטיין.

סבא עם דוד בן גוריון והרמטכ"ל מקלף

סבא עם שגריר גאנה ורעייתו

עם הנשיא בן צבי

סבא עם ראשת הממשלה גולדה מאיר

בשנת 1950 עברה משפחתי לצפת, את לימודי המשכתי בבית הספר הממלכתי דתי ולאחר מכן בבית הספר התיכון עיוני. הרביתי בפעילות חברתית במסגרת מכבי ובית"ר ושיחקתי תקופה ארוכה כדורגל בקבוצה המקומית.

בשנת 1961 התגייסתי לצה"ל ולאחר מסלול טירונות יצאתי לקורס מכ"ים וקצינים. כקצין שירתתי בפיקוד דרום וביחידת המיעוטים. ובשנת 1967 לאחר מלחמת ששת הימים השתחררתי ויצאתי לטיול מסביב לעולם. ביקרתי בהרבה ארצות כולל פרס (איראן), המזרח הרחוק, אוסטרליה וארצות הברית. כשחזרתי התחתנתי עם סבתא רחל אותה הכרתי לפני שיצאתי לטיול.

במלחמת יום כיפור שוב חזרתי לצבא הקבע וכשהשתחררתי ירדנו למושב משואה בבקעת הירדן שם הקמנו את ביתנו וגידלנו את בנותינו. לאחר כ-15 שנה עברנו לחיפה.

בחיפה עבדתי במלון יערות הכרמל כמנהל משק ורכש עד ליציאתי לפנסיה.

עידו וסבא: נהננו מאוד מחווית העבודה המשותפת והטיול למנהרות הכותל המערבי שבירושלים.