קיבוץ גלויות

סבא עמנואל והנכד שגיב
בקיבוץ גלאון בבית הילדים
הדרך מדרום אמריקה לקיבוץ גל און

שמי עמנואל רובינסקי, סבא של שגיב. נולדתי באורוגואי בשנת 1936, בן לאדולפו ודיבה, שהגיעו לאורוגוואי מפולין בשנת 1920. הייתי הבן הבכור של המשפחה. לא היינו יהודים דתיים אך היינו מעט מסורתיים. היינו ציונים חמים וגם ידענו שאנחנו צאצאים של הרב הגדול יום טוב ליפמן הלר.

גדלתי ולמדתי במונטווידאו. למדתי במכינה לכלכלה באוניברסיטה והייתי חבר בתנועת נוער. במונטווידאו הכרתי את מרים אשתי. לאחר הנישואים הייתי חלק מהחטיבה הצעירה ע"ש מרדכי אנילביץ, זאת עד לעלייתנו ארצה  כמשפחה: אני, מרים אשתי ומרגלית ויעל, בנותינו שהיו בנות שש וארבע. יחד איתנו עלו לארץ גם אחותי ומשפחתה. אחרינו עלו לארץ בני משפחה נוספים.
ההפלגה לישראל נמשכה כחודש ימים דרך ברזיל ואירופה. ביום הראשון שלנו בארץ הגענו לקיבוץ גל און בו אנו חיים עד היום. חמש שנים לאחר הגעתנו לקיבוץ נולד הבן אופיר, אביו של שגיב.

שנים רבות הייתי חשמלאי בקיבוץ וניהלתי את החשמליה עד פרישתי לגמלאות. בקיבוץ מתגוררים עד היום רבים מבני משפחתי שעלו איתי ארצה, וכמובן דור ההמשך שנולד בישראל.

במונטווידאו לפני העליה ארצה

מונטווידאו