זה קרה במעברה כשהורי עלו לישראל

אני וסבתא
מתעדות סיפור
מקרה שקרה לאחותי

שמי אילנה הלאל, השתתפתי השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדתי. נולדתי בישראל בעיר טבריה בשנת 1952 לבית משפחת סופר.

כשהורי עלו לישראל בשנת 1947 הם חיו בתנאים קשים, לא היו להם בתים, במעברות לא היו מים ולא שירותים, הכל היה בחוץ. הם גרו באהלים. כשאמי ילדה את אחותי לא הייתה לה מיטה בשביל התינוקת אז היא השכיבה אותה בקופסת קרטון, ממנה הכינה מיטה לאחותי התינוקת.

יום אחד אמי יצאה להביא מים מבחוץ, נכנסה נמייה לאהל וחטפה את אחותי התינוקת בת השבוע. כשאמי נכנסה חזרה לאוהל וגילתה שאחותי לא נמצאת היא התחילה לצרוח ולבכות. כל השכנים מסביב שמעו מה שקרה ויצאו לחפש אותה בשטח, בחוץ. הם מצאו את הנמיה מתחת לעץ מחבקת את אחותי התינוקת.

כשהנמיה ראתה אותם היא ברחה וככה אחותי ניצלה ומאז אמי לא הייתה יוצאת מפתח האהל ללא אחותי התינוקת וכשהייתה צריכה  לצאת הייתה מבקשת עזרה מהשכנים או מאבי שישגיחו עליה.

שמי אילנה הלאל, השתתפתי השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדתי רום.

אני ונכדתי רום בבית הספר וילקומיץ בראש פינה

נמיה
נמייה (שם מדעי: Herpestes) היא סוג של יונקים בסדרת הטורפים, הנמנה עם משפחת הנמייתיים, וכולל 10 מינים. הסוג נפוץ באפריקה, באסיה ובדרום אירופה, והובא על ידי אדם אף לאזורים אחרים

”נכנסה נמייה לאהל וחטפה את אחותי התינוקת בת השבוע“