סיפורו של סבא מתי שרביט

סבתא תמי עם בן הקטן כשהיה בן שנה
אמא נעמה ובן
הילדות העליה לארץ ההשתקעות במגדל העמק הלימודים וחיי המשפחה

קורות חייו של סבא מתי

נולדתי בשנת 1952 במרוקו, בשנת 1954 משפחתנו יצאה למסע לארץ ישראל. היציאה ממרוקו הייתה חשאית ראשית הגענו לצרפת לעיר מרסיי בה שהינו כשמונה חדשים, בשנת 1955 עלינו לארץ, עלינו בשייט באנייה "מולדת".

לאחר כמה שבועות הגענו לנמל חיפה והוכנסנו למחנה עולים בשם שער העלייה שנמצא במבואות הדרומיים של חיפה. משער העלייה עברנו למעברת העולים חצרים שליד באר שבע, במעברה זו שהינו עד סוף שנת 1957 משם עברנו לעיירת העולים מגדל העמק ובה המשפחה השתקעה.

במגדל העמק התחנכתי בגני הילדים השונים ובבית הספר הממלכתי גיורא יוספטל. בשנת 1967 עברתי ללמוד בבית הספר החקלאי מקווה ישראל בו למדתי מכתה ט' עד יב' במגמות חקלאיות שונות כמו גידול בקר ופלחה.

בשנת 1970 התגייסתי לצה"ל לחיל השריון בו שרתי עד שנת 1974 והשתחררתי בדרגת רס"ן. השתתפתי בקרבות במלחמת יום הכיפורים כקצין בסיני וכן במלחמת שלום הגליל. לאחר השרות הצבאי התקבלתי ללימודים באוניברסיטה העברית בירושלים ובפקולטה לחקלאות ברחובות שם סיימתי תואר ראשון בחקלאות.

בשנת 1975 הכרתי את תמי והתחתנו בשנת 1976. בשנת 1978 נולדה ביתנו הבכורה נעמה, לאחר מכן נולדו ארז בשנת 1980 ועמית בשנת 1984. התגוררנו במגדל העמק משנת 1979 ועד שנת 2014, בשנה זו עברנו לגבעת אלה בעקבות נעמה שהגיעה לישוב עם משפחתה בשנת 2011.

למרות שלמדתי חקלאות מעולם לא עסקתי בתחום הזה, למעשה זמן קצר אחרי סיום הלימודים באוניברסיטה עשיתי הסבה לתחומים של אלקטרוניקה ומחשבים ומאז שנת 1984 אני עובד בתחום הזה.

כיום אני עובד כמנהל פרויקטים בחברת החשמל, בחודש יולי 2019 אני פורש לגמלאות.

בן: עברתי חוויה נפלאה של עבודה עם סבא, שמעתי את הסיפור שלו שרובו התרחש במדינת ישראל.