קורות חייה של סעדה עמר

סעדה עם מאיה, גפן ורוני בחצר המרכז.
סעדה בזמן ראיון עם מאיה, גפן ורוני
סעדה מספרת על עברה

שמי סעדה עמר ואני גרה בראש העין. נקראתי על שם סבתי, שם משפחתי הקודם היה שיראוי והוא שונה לעמר.

יש לי 11 ילדים שיהיו בריאים ואלה השמות שלהם: שלום, שמחה, תקווה, חנה, אסתר, אהובה, מנוחה, לימור, כרמית, נתנאל, ואפרת.

יש לי 5 אחים ואלה השמות שלהם: שלמה, משה, יוסף, מסעודה, ושושנה.

נולדתי בתימן, תאריך הלידה שלי 01.1.1929. אני מציינת את יום הולדתי בכל שנה ושנה, יחד עם ילדיי, נכדיי והנינים שלי, שמפתיעים אותי כל פעם מחדש.

להורי קוראים: אהרון ומרגלית.

לשני בעלי קוראים: בעל ראשון – יחיא, בעל  שני – שלום.

אני בת זקונים מבן שלוש אחים במשפחה ואצלנו כולם קיבלו מאת אותו היחס.

בגיל שנה וחצי בערך אמי נפטרה ואבי התחתן שוב. מאמי החורגת נוספו לי ארבע אחים חדשים.

בעלי היה יותר מבוגר מאבי.

אחד האירועים המיוחדים שהיו לי בילדות, הוא שהתחתנתי כבר בגיל שלוש עשרה בתימן (היה נהוג בתימן להתחתן בגיל צעיר מאוד).

בתימן גדלנו בבית שהיה עשוי מאבנים ירושלמיות והיו בו ששה-חמישה חדרים.

במהלך ילדותי בתימן לא היה גן ולא היה בית ספר היינו בעיקר נפגשים עם חברות, שכנות ומשחקות משחקים חמש אבנים וקוטפים גרעינים של תמרים ועושים מזה מגדל.

בתימן הייתי אוהבת לשמוע שירים בתימנית והיום אני אוהבת לשיר בבית ועם חברותי למועדון.

בתימן היו חנויות בגדים פירות וירקות.

בתימן כולם שמרו את השבת. אני אוהבת את השבת והחגים מפני שאנחנו נחים הרבה. בתימן היו 5 בתי כנסת בתימן, היו עושים אירועים, אבל לא היו עושים רעש כמו היום.

בתימן היינו עובדים בטיפול בעזים ושואבים מים מהבאר ומביאים הביתה. לא בחרתי בסוג העבודה הזה אבל נהנתי מאוד.

במשפחתי היינו נוהגים להכין את כל האוכל בעצמנו במיוחד בחגים. הכי אהבתי את פסח, סוכות ושבועות כי נחים ולא עושים כלום. האוכל שהכי אהבנו זה מאכלים תימנים כמו: לחוח, חילבה ומרק תימני.

עליתי לארץ עם בעלי ומשפחתי (לא זוכרת מתי) הגענו במטוס לשאר העלייה ליד חיפה והאנשים מארץ ישראל, בחרו לנו את מקום המגורים.

כיום אני גרה בראש העין עם בעלי שיחיה, יש לנו אחת עשרה ילדים תשע בנות ושניי בנים. יש לי גם הרבה נכדים והם באים לבקר אותנו הרבה.

במהלך היום אני בעיקר אוהבת ללכת למועדון, משחקת, צוחקת ושרה.

הזוית האישית

מאיה יהוד, גפן ערוסי ורוני ביצא תיעדו את סיפורה של סעדה עמר, במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבי"ס רמב"ם בראש העין, בהנחייתה של המורה המובילה אודליה אהרוני.

בת זקונים
הבת הצעירה ביותר במשפחה, שהוריה הביאו אותה לעולם בגיל מבוגר.