קורות חייה של סבתא אסתר

אני עם סבא וסבתא בבת מצווה שלי
תמונת ילדות-חומות העיר העתיקה

גליה אפלל וסבתא אסתר עזרא משתתפות השנה בתכנית הקשר הרב דורי. סבתא סיפרה לגליה סיפורים רבים ומיוחדים מהעלייה חוויות ההסתגלות ועוד ועוד…

סבתא אסתר מספרת שהיה להם קשה. העליה לא הייתה קלה אך היו חוויות רבות מהאנייה. היא זוכרת שהם עלו בשנת 1961, היא הייתה בת 11, היא זוכרת שהיוונים שירתו אותם באנייה. המקום הראשון שאליו הגיע האנייה, היה נמל חיפה ואח"כ לחדרה. כשירדו בחדרה הם נסעו עם הדודים, שכבר חיכו להם. הם נסעו איתם לירושלים ושם הם גרו, עד היום.

רקע היסטורי

הוריה היגיעו מרקע כלכלי וברמה גבוהה מחו"ל מרבאט שבמרוקו. ההסתגלות הייתה קשה, היו קשיים כשהגיעו לארץ: קשיים  בירידה ברמת חיים, בשפה, קשיי פרנסה וכו'… אבל הם למדו להסתדר עם הזמן.

הוריה

לאמא של סבתא, סבתא רבתא שלי, קוראים, רחל ולאבא של סבתא קראו אליהו (ז"ל) היו מאוד מאוחדים היו מטיילים הרבה ושרו שירים בצרפתית.

זיכרון ילדות

הייתה הרבה אהבה, שמחה, אחדות. בית הספר שבו למדו היה ביה"ס יהודי, ולמדו שם צרפתית וערבית.

משחקי ילדות

זכורים לסבתא, משחקי ילדות רבים: חמש אבנים, קלאס, חבל, והיו נוהגים לשחוט כבשים ולבשל אותם ולאכול ואז היו אוספים את העצמות והיו צובעים אותם ומשחקים עם זה. סבתא גם זוכרת שהיו תנועות נוער כמו: גדנ"ע, בני עקיבא, טיולים, שבהם  היו חוויות רבות

העשרה

רבאט: "רבאט. היא העיר השלישית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי. …בשנת 1948 חיו ברבאט כ-12,000 יהודים. שורשיה של קהילה זאת חוזרים לכל הפחות למאה ה-17, אז באו יהודים לעיר והשתתפו דרך הנמל שלה בסחר הבינלאומי בין המגרב לאירופה. באמצעות הקשרים המשפחתיים עם משפחות של מגורשי ספרד בארצות כגון הולנד הצטיינו היהודים המקומיים בסחר הבינלאומי מהעיר" ויקיפדיה

רבאט
רבאט. היא העיר השלישית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי. ...בשנת 1948 חיו ברבאט כ-12,000 יהודים. שורשיה של קהילה זאת חוזרים לכל הפחות למאה ה-17, אז באו יהודים לעיר והשתתפו דרך הנמל שלה בסחר הבינלאומי בין המגרב לאירופה. באמצעות הקשרים המשפחתיים עם משפחות של מגורשי ספרד בארצות כגון הולנד הצטיינו היהודים המקומיים בסחר הבינלאומי מהעיר

”למרות הקשיים הם למדו לא לוותר והמשיכו הלאה“