קורות חייה של חיה זיידנברג שפון

אני וסבתא
סבתא חיילת
מילדות בירושלים לבגרות בכפר סבא

סיפורה של חיה זיידנברג (שפון)

סבתא חיה נולדה בירושלים בבית החולים הדסה שעל הר הצופים בשנת 1945. לחיה שני אחים בוגרים (נחום ויאיר). המשפחה גרה כל השנים בירושלים. ההורים של סבתא חיה (זינה ואהרון שפון) עלו מאוקראינה בשנת 1933 עם אחיה הבכור נחום.

חיה הייתה בתנועה המאוחדת מכיתה ד', ולמדה בבית הספר היסודי "בית הכרם", בתיכון במכינות הסמינר. אחרי השירות הצבאי סיימה את סמינר בית הכרם (על שם דוד ילין).

במהלך השירות הצבאי שירתה בנח"ל: במחנה 80 בקיבוץ "ניר עם" וביטבתה. במהלך השירות הצבאי, התנדבה יחד עם יתר בני גרעין הנח"ל (גרעין ביל"ו) לגור חצי שנה בדימונה וללמד עברית עולים חדשים שעלו מהודו. וביטבתה הייתה מטפלת בילדים ובילדות בני שלוש. אחרי השירות הצבאי חזרה חיה לירושלים ולמדה הוראה בסמינר בית הכרם ועבדה למחייתה.

בתום הלימודים בסמינר, סבתא חיה נסעה לבקר את אחיה הבכור ומשפחתו שיצאו לשירות בלוס אנג'לס קליפורניה מטעם תנועת הנוער "יהודה הצעיר". שם הכירה את אהרון זיידנברג שלמד לדוקטורט בהיסטוריה. חיה נשארה בארה"ב ולמדה לתואר ראשון בסוציולוגיה ועבדה כמורה בבית ספר יהודי בהוראת עברית אחר הצהריים.

חיה ואהרון התחתנו בלוס אנג'לס ונולדו להם שם שני ילדים: זיו ואפרת.

סבתא חיה ביום חתונתה

תמונה 1

בשנת 1974 סבתא חיה וסבא אהרון חזרו לישראל וגרו ברמת אפעל. שם נולד עומרי הבן הצעיר. סבתא עבדה בהוראה באור יהודה. אחרי כעשר שנים  עברה המשפחה לגור בכפר סבא. סבתא חיה המשיכה לעבוד בהוראה בבתי הספר: יצחק שדה (בכפר סבא), בהוד – השרון ובאבן – יהודה.

אחרי שפרשה מהוראה סבתא למדה ספרנות ומידענות במכללת בית ברל, ועבדה בארכיון מפלגת העבודה. אחרי שיצאה לפנסיה, סבתא המשיכה לעבוד בארכיון בהתנדבות.

סבא אוהב לקרוא ספרים ומתעניין מאוד בהיסטוריה. סבתא אוהבת לטייל בארץ ובחו"ל, שומעת הרצאות באומנות ומבלה עם המשפחה.

סבא אהרון וסבתא חיה

נהנינו מאוד במהלך התכנית וקיבלנו מזכרת לחיים.

גרעין הנח"ל
נוער חלוצי לוחם הוא מסגרת בצה"ל שבה קבוצות של תנועות וארגוני נוער מתגייסות יחד ושומרות על שלמותן תוך שילוב בין משימה צבאית לבין חינוך בקהילה.

”הרצון לעלות לארץ ישראל ניצח את כולם“