קומת הקרקע הצילה אותנו

אני וסבתא בחדר המחשבים בשעת הקשר הרב דורי.
סבתי בזרועות אביה סבא רבא שלי

סבתא רחל ברנדס מספרת לנכדתה מאיה:

"נולדתי בשנת 1946 בתל אביב, שנתיים לפני קום המדינה. מיד אחרי ההכרזה על הקמת המדינה פרצה מלחמת העצמאות – מלחמת השחרור. הייתי בת שנתיים ובכל זאת אני זוכרת אירועים מהמלחמה.

אני ואחותי איילה

תמונה 1

בעיקר זכור לי שגרנו הורי, אחותי איילה ואני ברחוב כיכר מסריק בתל אביב בקומת קרקע. בזמן המלחמה כשנשמעו אזעקות כל השכנים שגרו בבניין שלנו ירדו אלינו לקומת הקרקע,שנחשבה לקומה הבטוחה ביותר מפני שלא היו אז מקלטים וממדים בבתים. כל השכנים הורידו אלינו כיסאות והתיישבו לאורך המסדרון הצר.

זכור לי שכילדה קטנה ישבתי על ברכי אמי או אבי והצפיפות הפחידה אותי ומדי פעם פרצתי בבכי. במסדרון היה חדר שירותים אחד קטן וכולם נכנסו אליו. כשנשמעה צפירת ההרגעה ויצאנו לחצר הבנין ראינו שהקירות נפגעו מהפצצה אז הבנו שקומת הקרקע הצילה אותנו.

מאלבום התמונות של סבתא – תמונות ילדותה

סבתא בתחפושת דומינו בחג פורים

היה ממש נפלא להיות יחד עם מאיה בקשר הרב דורי למדתי ממנה לימדתי אותה על עברי וילדותי.

מאיה: בחרתי מהתמונות שסבתא הביאה את התמונה בה סבתא שלי בת שנה וחצי מצולמת עם אביה משה ז"ל בחצר ביתם. את סבא רבא שלי לצערי לא זכיתי להכיר.

אני וסבתא בתכנית הקשר הרב דורי מתעדות סיפור

הכרזת העצמאות
הכרזת העצמאות של מדינת ישראל נערכה ביום שישי, ה' באייר ה'תש"ח, 14 במאי 1948 בעיר תל אביב, בבית דיזנגוף שבשדרות רוטשילד 16. בטקס שהתקיים בהתאם להחלטת מנהלת העם כ-8 שעות לפני סיום המנדט הבריטי לפי החלטת החלוקה של עצרת האו"ם בכ"ט בנובמבר 1947, הכריז יושב ראש מנהלת העם דוד בן-גוריון על הקמת מדינת ישראל ונחתמה מגילת העצמאות. ויקיפדיה

”כשנשמעה צפירת ההרגעה ויצאנו...הבנו שקומת הקרקע הצילה אותנו.“