קבוץ אשדות יעקב

יאיר זאבי
יאיר זאבי בכיתת מחשבים
התנדבתי לעמותת "לידיד לחינוך" לעזור ולסייע לתלמידים בלימודי חשבון והיסטוריה

אני יאיר זאבי נולדתי ב1.9.1935 בקיבוץ אשדות יעקב. התגייסתי לצבא ב1954 לאחר גמר לימודי בתיכון האזורי-בית ירח. השתתפתי בפעולות תגמול, במלחמת סיני ובשאר המלחמות בנח"ל המוצנח. כשחזרתי למשק עבדתי כמה שנים בבננות ואחרי העבודה עשיתי בגרות. יצאתי מטעם הקיבוץ להדריך את הצופים בחיפה במשך שנתיים. חזרתי למשק לזמן קצר ויצאתי לעבוד בבניין קווי מתח חשמלים בנגב. אחרי שאספתי קצת כסף הלכתי ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה. בשלב זה הכרתי את אשתי אושרה שנתנה לי יציבות, שקט ובעיקר 3 ילדים מקסימים.

התקבלתי לעבודה בתעשייה האווירית ב-1968 וכשהשתעממתי בעבודתי התחלתי ללמוד מתמטיקה באוניברסיטה הפתוחה, כפי שתמיד רציתי. ב- 2002 יצאתי לפנסיה אבל המשכתי באופן חלקי לעבוד. כיון שגרנו אז בעיר אשדוד- הייתי קם מוקדם בבקר  ומכין את שיעורי ואחר נוסע על אופני לעבודה . בערב הייתי נרדם עם הילדים .
בפנסיה, ביוזמת אשתי .התנדבתי לעמותת  "לידיד לחינוך" לעזור לתלמידים מתקשים בחשבון ובהיסטוריה.
בתחילה התאכזבתי שאני עוזר בבית ספר עממי ולילדים מתקשים. אחר כך הוסבר לי שחשוב לתמוך בילדים כאלה מסיבות רבות.
1 ) לעודדם ולהקשיב לבעיותיהם שלא יפלטו לרחוב ואולי יוכלו להגיע להשגים.
2 )להקל על המורה בכיתה שמלמדת 30 תלמידים ותלמיד אחד יכול להרוס לה.
לפעמים עצה טובה של אדם מהצד שמתקבל כחבר יכולה לתרום הרבה, אני חושב שביטול בתי ספר מקצועיים שמלמדים רק מקצוע ולא מעניקים בגרות זו שגיאה קשה, כיוון שהילדים הללו אינם טיפשים לפעמים אפילו  מוכשרים מאד אבל יש להם בעיה שמפריעה להם ללמוד
יאיר זאבי מתנדב עמותת "ידיד לחינוך" , רמת גן
רכזת"ידיד לחינוך", רמת גן עדה זהר

ידיד לחינוך
העמותת ידיד לחינוך הנה הגוף המוביל בהפעלת גמלאים מתנדבים במערכת החינוך ברחבי הארץ. המתנדבים חונכים תלמידים בבתי הספר

”לפעמים עצה טובה של אדם מהצד, שמתקבל כחבר יכולה לתרום הרבה“