ציפי – סיפור חיים

סבתא ציפי וים ביחד
תיאטרון הקאמרי
קורות החיים של סבתא שלי, ציפי

סיפור החיים של ציפי – סבתא שלי

קוראים לי ציפי, נולדתי בשם ציפורה סימה, על שם שתי הסבתות שלי. שם המשפחה המקורי שלי היה קלנצז', הוריי עברתו בעקבות אחי לשם "ניצן".

נולדתי בישראל ב-1944. בילדותי גרתי בשכונת פלורנטין בתל אביב עד גיל שנתיים, ומשם עברתי לחולון. מאז אני גרה באותו בית בחולון.

משפחתי: אני ילדה שנייה במשפחה, אחי הוא הגדול, שמו אליקים (אנחנו קראנו לו אליה), הוא היה ילד תזזיתי, סקרן, חכם, מוכשר מאוד, והיה טייס קרבי בחייל האוויר.

הוריי

אבא משה היה בחור חרוץ, מאוד מוכשר, בעל ידי זהב, עבד בעבודות שונות כגון נגרות, ליטוש יהלומים ונהג משאית.

אימא לאה: כולם קראו לה נמלה כי הייתה מאוד חרוצה, עשתה את כל עבודות הבית ועבודות יד כגון תפירה, סריגה, רקמה ועוד.

קצת עליי: מגיל שנתיים עד גיל חמש הייתי בגן כרמלה, משם עברתי לגן עירוני, למדתי בבית הספר שנקר והייתי תלמידה עצלנית שכל היום ציירה .

בגיל 15 הלכתי ללמוד ציור ואחר כך למדתי גרפיקה ואז התגייסתי לצבא, ושירתתי שנתיים כפקידה יחידתית ביפו.

אחרי הצבא הלכתי לעבוד בתאטרון הקאמרי בחדר איפור בפאות 3 שנים ואז נסעתי לצרפת ללימודים של סבא ראול. תחביבי הם: ציור, צילום, סריגה, תפירה, רקמה, אריגה וכל מה שקשור בעבודות יד.

משפחתי כיום: יש לי בן אחד בשם גיא, נשוי לקרן והם ההורים של גור וים, שהם הנכדים הכי חמודים שלי!

תשע"ו, 2016

תיאטרון הקאמרי
תיאטרון הקאמרי הוא התיאטרון העירוני של תל אביב, המהווה אחד מהתיאטראות הגדולים והחשובים בישראל. בשנת 2005 זכה התיאטרון בפרס ישראל על תרומה לחברה ולמדינה

”"אחי היה ילד תזזיתי, סקרן, חכם, מוכשר מאוד, והיה טייס קרבי בחייל האוויר"“