ציפי מספרת על חייה במהלך השנים

סבתא ציפי חיילת
סבתא ציפי בציעורתה

סבתא ציפי מספרת, נולדתי בשנת 1945 ברומניה, בשנת 1946 הורי ברחו לאוסטריה ובשנת 1948 עלינו לישראל והגענו לחיפה למעברה ואחרי תקופה קצרה עברנו לגבעת- עליה(יפו) בבית נטוש של ערבים,  אבי עבד בסלילת כבישים ולימים עבר לעבוד בסולל בונה .

תמונה 1

בשנת 1956 פרצה מלחמת סיני. הייתי בכיתה ו' זוכרת אני כי הכיתה התארגנה ללכת לאסוף כסף עבור החיילים ובכסף קנינו צמר וסרגנו להם צעיפים וכובעים ושלחנו להם עם מכתבים . ואז קבלנו מכתבי תודה.

אימי הייתה עקרת בית . הימים היו קשים להורי בעיקר לא לדעת את השפה העברית. בישנות ה-50 הייה צנע בארץ ואז הממשלה החליטה לספק לתושבים תלושים לקנית מזון. הינו הולכים לצרכניה עם התלושים לקניות כל משפחה שהיה להם ילדים קיבלו גם חמאה.

בשנת 1962 עברנו לגור בבת – ים . בשנת 1963 התגייסתי לצ'הל. שרתתי בחייל המודיעין . לקראת סוף שרותי הכרתי את בעלי לעתיד.

בשנת 1965 התחתנתי, ובשנת 1966 נולד בני הבכור ארז. בשנת 1972 נולד בני השני . בשנת 1978 נולד בני השלישי.תמונה 2

לא למדנו אותנו להיות הורים אך לאט לאט למדנו לגדל אותם ולחנך אותם לחתן אותם ובתמורה קיבלנו נכדים נהדרים ( אמא ז"ל תמיד אמרה הנכדים הם הריבית על כל התקופה שגידלנו את ילדנו . )

סולל בונה
סולל בונה היא מחברות הבנייה הגדולות בישראל, והוותיקה שבהן.