ציוני בנשמה

מאור וסבתא סנדרה
תמונת משפחה לפני העליה לארץ
לפתע ראיתי קבוצת אנשים שדיברו מהר ובלחש וידעתי: אלה ציונים

שלום אני סבתא של מאור ורציתי לספר את סיפורי. כך מתחיל הסיפור  שלי: נולדתי בבואנוס איירס שבארגנטינה. הייתה לי ילדות נפלאה. גרנו בבית: אמי הלנה, אבי מרטין, אחותי דבורה ואני. לא היינו עשירים ולא עניים. לאבא שלי מרטין היתה חנות ואימא שלי הלנה עזרה לו בחנות שלו. אני למדתי בבית ספר "פלורדי בלריה", ואני זוכרת שהיה שם כיף גדול ושלא היו מענישים שם. כך עברה ילדותנו בכיף ובנעימים.

כשהתבגרתי, התחתנתי עם סבא. בגיל שלוש עשרה הכרתי את סבא שלך (בעלי), הלכתי לבני עקיבא, הוא היה שם וככה הכרתי אותו! ואז התאהבנו בגיל יותר מבוגר. התחתנו ונולדו לנו שני ילדים בארגנטינה – אימא שלך עדי ודוד שלך אבי.

ואז הגיע הזמן לעלות לארץ לישראל. יחד עם שני ילדינו הקטנים ועם אימא ואבא של בעלי עלינו ארצה. הגענו לארץ והקליטה הייתה מאוד קשה לנו. לא ידעתי עברית, ידעתי רק כמה מילים אבל לא היה לנו אכפת כי היינו בארץ ישראל. בתקופה הזאת ארץ ישראל הייתה הדבר הכי חשוב מבחינתנו. בארץ היינו במרכז קליטה, למדתי באולפן, הצלחתי ולמדתי עברית ודיברנו שוטף עברית. סבא מצא עבודה, גם אני מצאתי אחר כך עבודה כאדריכלית, תואר שלמדתי עוד בארגנטינה.

סבתא סנדרה, עם אימא שלי עדי, ודוד שלי אבי

תמונה 1

משמאל: סבא וסבתא לפני העלייה לארץ, נפרדים מחברים במרכז: סבא וסבתא, לפני העלייה לארץ נפרדים מההורים של סבתא, מרטין והלנה ומאחותה דבורה ובעלה ויקטור. על הכתפיים של ויקטור אימא שלי עדי, וסבתא סנדרה מחזיקה את דוד של אבי, למטה: סבא וסבתא נפרדים בשדה התעופה לקראת העלייה לארץ מההורים של סבתא ומאחותה ובעלה

תמונה 2

אירוע חשוב בישראל שאני זוכרת, זה שזכינו לראות את עליית יהודי אתיופיה ורוסיה ואמרנו כולנו: "משיב בנים לגבולם" .

בישראל נולדו לנו שלושה ילדים נוספים – יעל, מיכל ואליאל. חיכינו ונולדו לנו גם נכדים בארץ ישראל. אני לא הצטערתי על הקשיים, כי הרווחים היו כפולים בהרבה. מי היה מאמין שאני, ילדה מבואנוס איירס, אגשים חלום לעלות לארץ ישראל הקדושה ואגדל פה ילדים ונכדים!

סבא וסבתא עם אימא עדי ודוד אבי במרכז קליטה בגילה, ירושלים

תמונה 3

סבא וסבתא עם 16 נכדים שנולדו כאן בארץ מחמשת ילדיהם שגדלו, התחנכו והתחתנו בארץ ישראל. הניצחון של סבא וסבתא

4 דורות – סבתא הלנה, סבתא סנדרה, אימא עדי ואני

הזוית האישית

מאור: החוויות שלי מאוד טובות מהתוכנית הזאת ואני מאחל לסבתא חיים ארוכים עד 120. היה לי כיף לראיין את סבתא.

סבתא: מאוד אהבתי את זמן האיכות שלי איתך וזה שלמדתי עליך וכנראה אתה עלי. היה כיף להשתתף בתוכנית הזאת.

ציונות
ציונות זה מושג שמתאר יהודים שרוצים לעלות לא"י ושהם מוכנים לעשות הכל בשביל לעלות לשם. (סבתא סנדרה)