ציונות ותעשייה

אני וסבתא 2018 ואני בת 9
המפעל המשפחתי שהוקם על ידי דוד משה
סיפור משפחתי

משפחת אמי הייתה משפחה של תעשיינים בפולין.

עם התגברות האנטישמיות בראשית המאה ה-20, הבינה המשפחה שאין תכלית לקיום היהודי בפולין והחליטו לאמץ את הדרך הציונית ולשים פעמיהם לארץ ישראל. ראשון היה דודי ירחמיאל שבא ארצה במסגרת המכביה הראשונה כזורק דיסקוס בשנת 1931.

בשנת 1936 עלה הדוד משה לארץ ישראל והקים בעיר נתניה, את אחד המפעלים התעשייתיים הראשונים, בית חרושת לדבק ששימש נגרים.

בית החרושת לדבק שהוקם ע"י הדוד משה. המפעל המשפחתי שהוקם על ידי דוד משה בעלותו ארצה מפולין 1936

תמונה 1

אמי, שושנה שאפה לעלות וללמוד באוניברסיטה העברית שזה עתה קמה אך אמה, לובה הפצירה בה להישאר. אמי, החליטה להישאר וכך עשו גם שאר האחים שנקלעו לשואה וכך כולם, לבד ממשה הושמדו.

משה הצליח להעלות ארצה את אשתו וילדיו ולפתח את המפעל הציוני בישראל.

אמי התגלגלה בסיביר ולבסוף שרדה והצטרפה לאחיה ועבדה אף היא במפעל ששגשג וקלט אליו את שני האחיינים היחידים ששרדו.

אמי נישאה בישראל, הביאה אותי לעולם ואני עם בעלי שמואל שגם הוריו שרידי השואה, הביאנו לעולם את ענת, עידן ונירית. ענת היא אמה של ליהיא, שקד וגוני.

סבתא אהובה לב: המשפחה שרדה בזכות האמונה בציונות.

המכביה הראשונה
המכביה הראשונה נפתחה בטקס חגיגי ב-28 במרץ 1932, כ' באדר ב' ה'תרצ"ב בבית-העם בתל אביב בהשתתפות אישי ציבור ובראשם ראש העיר מאיר דיזנגוף. למחרת הוביל דיזנגוף רכוב על סוסו את מצעד הספורטאים, שמנה 390 ספורטאים מ-27 מדינות. ויקיפדיה

אנטישמיות
אַנְטִישֵׁמִיּוּת היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים או שנאת ישראל. הפירוש המילולי של המונח הוא "נגד השֵמִיִים", דהיינו שנאת כל בני הגזע השֵּׁמִי, אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים. ויקיפדיה

”המפעל המשפחתי שהוקם על ידי דוד משה “

”המשפחה שרדה בזכות האמונה בציונות.“