ילדותה של סבתא מלכה סאבין בתל אביב

רחוב יהודה המכבי בתל אביב
גבעת עמל שכונה בתל אביב
המשחקים ,הספרים , החברים והנגינה היו עיקר ילדותי

שמי עירא בן שושן השתתפתי בתכנית הקשר הרב דורי השנה יחד עם סבתי מלכה סאבין. סבתא מלכה נולדה בשנת 1952 בתל אביב לבית משפחת בודנר, במהלך המפגשים סיפרה לי סבתא על ימי ילדותה בתל אביב.

סבתא מספרת:

"בילדותי אהבתי לקרוא ספרים, פעמיים בשבוע לפחות הייתי הולכת לספריית "מירה" ברחוב יהודה המכבי. הספרייה של מירה הייתה ליד קולנוע אסתר מול בית ספר המרכז.

אהבתי לקרוא הרבה ספרים, אהבתי לקרוא במיוחד ספרות צרפתית מתורגמת לעברית. יש לי אחות יותר צעירה ממני בחמש שנים. היינו משחקות ביחד בנוסף אהבתי לשחק עם חברותי, נהגנו לשחק גם ברחוב, בחצר וגם בבית. שיחקנו במשחקי רחוב, משחקים עם כדור, "שבע אבנים", משחקי חבל, קלאס וכו.

מאחורי הבית שלי היה מועדון שהיו בו בעיקר ילדים מגבעת עמל שאז הייתה שכונת מצוקה ואהבתי לשחק עם הילדות מהשכונה. בשעות הפנאי עשינו הרבה דברים נוספים, היו עוד דברים: בילדותי למדתי נגינה על פסנתר והלכתי לתנועת הנוער ה"צופים" פעמיים בשבוע.

אהבתי לקרוא הרבה והייתי מחליפה ספרים גם עם ילדי השכנים. לידינו גרו דודים יקרים שהייתי קרובה אליהם מאוד. לא היו להם ילדים. אהבתי אותם מאוד. הייתי מבקרת אותם הרבה.

בשלב מאוחר יותר עברנו לגור בשכונת רמת אביב ואחותי למדה בבית ספר "ניצנים" והיום אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי בבית ספר ניצנים!"

הקשר הרב דורי של עירא בן שושן עם סבתי מלכה סאבין – סיפור ילדות בתל אביב של שנות החמישים.

גבעת עמל
גבעת עמל ב' היא שכונה בתל אביב הסמוכה לשכונת בבלי ופארק צמרת. בעבר הייתה קיימת שכונה סמוכה בשם גבעת עמל א', בה ניצבים כיום מגדלי אקירוב.

”הייתי הולכת לספריית "מירה" ברחוב יהודה המכבי.“